Fotbal intern

Nicolae Dică a vorbit despre plecarea lui Bogdan Andone de la FCSB: “Eu am fost erou, am rezistat un an şi jumătate!”

02.08.2019 | 19:39
Nicolae Dica a vorbit despre plecarea lui Bogdan Andone de la FCSB Eu am fost erou am rezistat un an si jumatate

Nicolae Dică a vorbit despre ultimele evenimente de la FCSB, calificarea după înfrângerea ruşinoasă cu Alashkert şi demisia lui Bogdan Andone. Dică a explicat plecarea lui Andone şi spune că acesta şi-a dat, probabil, seama că nu are cum să facă faţă la formaţia roş-albastră.

Nicolae Dică, despre plecarea lui Bogdan Andone de la FCSB: “Ştia foarte bine ce se întâmplă aici”

“Poate Bogdan Andone s-a gândit că n-are cum să aibă rezultate mai bune. El nu era de o lună aici, a fost și secundul lui Mihai Teja și știa foarte bine ce e la Steaua. Eu am fost erou că am rezistat un an și jumătate, nu? În acel timp am avut destule rezultate bune”, a fost declaraţia lui Dică pentru telekomsport.

Dică a stat la FCSB  între 9 iunie 2017 şi 23 decembrie 2019, când a plecat la cererea patronului, exact aşa cum s-a întâmplat şi cu Bogdan Andone. Dică a reuşit în primul sezon să ducă echipa în primăvara europeană, unde a ajuns până în 16-imile Europa League, fiind eliminat de Lazio Roma.

Dică l-a acuzat atunci pe Meme că nu l-a susţinut

A terminat pe locul 2 în campionat, însă a fost păstrat de Becali, graţie rezultatelor din Europa, după cum spunea patronul la vremea respectivă. În iarnă însă, după ce şansele la campionat ale FCSB se împuţinaseră, Becali i-a cerut lui Dică să plece, iar rezultatul a fost o reziliere de comun acord.

Dică a acuzat, după plecare, faptul că nu a fost susţinut până la capăt de directorul sportiv Mihai Stoica. “Meme m-a sprijinit atunci când a fost OK. A ieşit când am oprit pe Sporting la Lisabona, când am bătut Lazio, când am intrat în grupe, când câştigam cu Dinamo, cu Viitorul ştiu că m-a sprijinit, spunea că am calităţi. Dar mie îmi plac oamenii care sunt aproape de tine şi când scârţâie puţin corabia. Eram bun înainte cu trei luni şi după trei luni nu mai are bun?”, spunea Dică după plecarea de la FCSB.