Sport

Nicolae Dică, apărat de nașul său după startul de sezon ratat cu FCSB: ”Nu trebuie să ne ascundem după degete”

FCSB are cel mai slab start de sezon din istorie în SuperLiga și a strâns un punct în primele două etape din Conference League, dar Nicolae Dică este apărat de nașul său.
06.10.2022 | 18:25
Nicolae Dica aparat de nasul sau dupa startul de sezon ratat cu FCSB Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete
FCSB are cel mai slab start de sezon din istorie în SuperLiga și a strâns un punct în primele două etape din Conference League, dar Nicolae Dică este apărat de nașul său. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” joacă joi seară pe terenul lui Silkeborg, dar tehnicianul a lăsat acasă 7 titulari, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Nașul lui Nicolae Dică a găsit vinovații pentru sezonul modest al FCSB-ului

În ciuda faptului că FCSB este în coada clasamentului din SuperLiga și a decis să nu mai pună preț pe Conference League, fostul fundaș Sorin Ghionea, nașul lui Nicolae Dică, este de părere că jucătorii sunt principalii vinovați pentru acest start ratat.

ADVERTISEMENT

Asta după ce tehnicianul vicecampioanei României a fost tot mai criticat în ultima perioadă. De altfel, fostul mare arbitru și finanțator la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a avut un discurs agresiv la adresa lui Dică.

”Am mai vorbit cu finul meu, cu Nicolae Dică, l-am încurajat. Cei care îi antrenează zi de zi pe jucători, îi simt mai bine. Eu cred că face tot ce depinde de el, tactic, tehnic, pentru a le da informații jucătorilor, pentru a-i pregăti și a-i pune în situații favorabile în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Dar până la urmă, când ajungi în fața porții intervine valoarea individuală. Antrenorul te duce prin antrenamente tactice, prin discuții, informații până în fața porții, ca atacant sau mijlocaș, dar acolo intervine valoarea ta ca individ. Nu trebuie să ne ascundem după degete”, a declarat Ghionea, pentru sport.ro.

Dică începe cu Dumiter titular

Decizia lui Nicolae Dică de a lăsa mai mulți jucători importanți acasă a adus cu sine nume noi în lotul FCSB-ului pentru partida cu Silkeborg. Unul dintre ele este cel al atacantului Andrei Dumiter, iar FANATIK a aflat că acesta va fi folosit chiar titular.

ADVERTISEMENT

El nu a prins deloc lotul celor de la FCSB de 5 luni, de la finalul campionatului trecut. A jucat ultima oară pe 14 mai 2022, în FCSB – FC Voluntari 2-2, remiză în urma căreia roș-albaștrii și-au dinamitat decisiv șansele la titlu.

Cum FCSB va alinia o echipă fără multe piese de bază, bookmakerii o văd pe Silkeborg favorită la victorie. Un succes al danezilor i-ar duce pe jucătorii lui Nicolae Dică pe ultimul loc în grupă, cu şanse reduse la poziţia a doua. Astfel, “roş-albaştrii” şi-ar lua cu totul gândul de la actualul sezon european, implicit scad şansele de a mai face puncte pentru coeficientul UEFA.

ADVERTISEMENT

Dacă va rămâne la 11,000 puncte, sezonul viitor ar aduce o situaţie complicată pentru FCSB. Privind la ceea ce s-a întâmplat în actuala stagiune, cu acest coeficient UEFA, “roş-albaştrii” nu ar putea să fie în urna capilor de serie pentru play-off-ul Conference League. În preliminariile Ligii Campionilor, FCSB ar fi în urna 1 doar în turul 1.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,35 este cota pentru „Gol înainte de minutul 20” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT