Sport

Nicolae Dică, decizie surprinzătoare la FCSB – Anderlecht. Odihnește 4 titulari pentru derby-ul cu Universitatea Craiova

Nicolae Dică a decis să facă schimbări majore în echipa de start la meciul FCSB - Anderlecht, fiind cu gândul și la derby-ul cu Universitatea Craiova din weekend.
15.09.2022 | 21:00
Nicolae Dica decizie surprinzatoare la FCSB  Anderlecht Odihneste 4 titulari pentru derbyul cu Universitatea Craiova
Nicolae Dică a decis să facă schimbări majore în echipa de start la meciul FCSB - Anderlecht, fiind cu gândul și la derby-ul cu Universitatea Craiova din weekend. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Întâlnirea de pe Arena Națională are loc joi, cu începere de la ora 22:00, în cadrul etapei 2 din grupa B a Conference League.

Echipă de start neașteptată aleasă de Nicolae Dică pentru FCSB – Anderlecht

Vicecampioana României a început grupa cu o înfrângere pe terenul lui West Ham, scor 1-3, însă Nicolae Dică pare că s-a văzut cu sacii în căruță în Europa și e cu gândul la întrecerea internă. Și asta prin prisma primului ”11” ales la partida FCSB – Anderlecht.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de faptul că patronul Gigi Becali a declarat că ”roș-albaștrii” și-au atins obiectivul pe plan european, iar ultrașii i-au transmis că din acest moment prioritar este campionatul, Dică s-a conformat și a ales o echipă de start din care lipsesc 4 titulari obișnuiți.

La duel cu Anderlecht, căpitanul Florinel Coman, Andrei Cordea, cel mai în formă jucător al echipei, atacantul italian Andrea Compagno și fundașul stânga muntenegrean Risto Radunovic vor lua loc pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Una dintre explicațiile pentru care Nicolae Dică a luat o astfel de hotărâre este faptul că în weekend FCSB are un meci extrem de dificil pe terenul Universității Craiova. Partida din Bănie este programată duminică, 18 septembrie, de la ora 21:30, în etapa a 11-a din SuperLiga.

Tavi Popescu joacă atacant stânga

La întâlnirea cu Anderlecht, în locul lui Radunovic va juca tânărul Alexandru Pantea, pe postul lui Cordea a fost titularizat David Miculescu, cel care a înscris în remiza cu FC Voluntari, iar locul lui Compagno în linia de atac a fost luat de Bogdan Rusu.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Florinel Coman nu este nici el în echipa de start, iar pe poziția sa va evolua Octavian Popescu, jucător care a avut prestații mediocre în acest sezon. Vestea bună este că ”perla” lui Gigi Becali revine pe poziția de atacant stânga, acolo unde în sezonul precedent a dat cel mai bun randament.

Nu cu mult timp în urmă, Tavi Popescu a vorbit despre forma slabă pe care o traversează și a spus că una dintre probleme o reprezintă faptul că este mutat tot timpul de pe o poziție pe altă. Practic, a aruncat pisica în curtea lui Dică.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul l-a pedepsit la jocul cu West Ham când l-a lăsat pe banca de rezerve. În ciuda faptului că echipa juca bine la Londra, Dică a decis totuși în partea secundă să-l folosească pe Octavian Popescu și acesta a greșit decisiv la golul 2 al englezilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru ”x2 și sub 2,5 goluri” la FCSB – Anderlecht. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT