Fotbal intern

Nicolae Dică, despre transferul lui Tudor Băluţă: “E de urmărit”

11.09.2018 | 10:19
Nicolae Dica despre transferul lui Tudor Baluta E de urmarit

Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a vorbit despre posibilitatea ca mijlocaşul celor de la Viitorul Constanţa, Tudor Băluţă, să ajungă la echipa din Capitală. Tehnicianul roş-albaştrilor susţine că tânărul fotbalist este un jucător de mare perspectivă.

”Este un jucător interesant, un jucător tânăr de perspectivă, care a avut şi are în continuare evoluţii bune la Viitorul. E de urmărit”, a declarat Nicolae Dică, pentru cei de la Telekom Sport.

Despre transferul lui Tudor Băluţă la FCSB a vorbit recent patronul Gigi Becali: MM Stoica știe că eu voi cumpăra 200-300 de jucători până când găsesc tot ce e mai bun. Opinia lui e alta. Dar eu așa am reușit să nu intru în faliment. Porumboiu a băgat 40 de milioane de euro și nu a câștigat o Cupă. Deja știu ce transferuri voi face și în iarnă. Zlatinski rămâne, dar am mai pus ochii pe încă unul”, spunea Becali, în urmă cu o săptămână.

Tudor Băluţă, de la Viitorul la echipa antrenată de Nicolae Dică

Tudor Băluță a împlinit 19 ani în martie. Fotbalistul originar din Craiova a ajuns acum patru ani la Academia Gheorghe Hagi, fiind transferat de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu. FANATIK.RO a aflat că Becali și Hagi ar fi avut deja discuții în privința acestui transfer, iar detaliile sunt puse la punct. Când s-a exprimat vizavi de Băluță, Becali a oferit și varianta mutării. „Dau banii acum și-l mai las să joace la Viitorul până vine la mine. Așa aș face”, suna strategia acestuia.

Prima reacţie de la Viitorul a venit de la Cristi Bivolaru, preşedintele clubului:  „Astea sunt discuţii pe care Gigi Becali le poartă direct cu Gică Hagi, nu cu altcineva. Orice ofertă se ia în calcul şi se analizează, aşa este normal. La noi întotdeauna am luat în calcul două aspecte: interesul jucătorului şi apoi cel al clubului”.

Tudor Băluță tocmai și-a prelungit contractul cu Viitorul până la 30 iunie 2023. Tot în aceeași zi au semnat prelungirile angajamentelor Ianis Hagi și Denis Drăguș.

Transferul lui Tudor Băluță la FCSB reprezintă un nou transfer pe axa Becali – Hagi. Patronul FCSB a transferat în ultimii 3 ani jucători în valoare de 9 milioane de euro de la Viitorul.  Cel mai scump transfer a fost Florinel Coman (3 milioane de euro), apoi Nedelcu și Florin Tănase (fiecare câte 2 milioane), plus Romario Benzar (1.700.000 de euro).