Sport

Nicolae Dică, detalii despre negocierile cu Gigi Becali înainte de a semna cu FCSB: “Eu vreau să iau bani pe jucătorii tineri”

La conferința de presă dinaintea partidei FCSB - FCU Craiova, Nicolae Dică a dezvăluit care a fost cerința specială exprimată de patronul Gigi Becali la negocierile dinaintea semnării contractului.
30.07.2022 | 16:41
Nicolae Dica detalii despre negocierile cu Gigi Becali inainte de a semna cu FCSB Eu vreau sa iau bani pe jucatorii tineri
Nicolae Dică a dezvăluit că Gigi Becali i-a cerut să mizeze pe tineri. Foto: INQUAM Photos/Stefan Constantin
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică i-a luat locul lui Toni Petrea, după înfrângerea, 0-2, cu Rapid, din runda a doua a SuperLiga. A debutat deja cu o victorie, 4-2 cu Saburtalo, în manșa secundă a turului 2 din Conference League.

Iar acum speră să repete isprava pentru ca FCSB să bifeze primul succes în întrecerea internă. Mizând pe tineri, după cum a dezvăluit la conferința de presă dinaintea partidei cu FCU Craiova. Obligat de lot și de programul aglomerat, dar nu numai.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ai încredere în acești tineri, să le dai minute”, a fost cerința expresă a lui Gigi Becali pentru Nicolae Dică

Nicolae Dică a găsit la FCSB un grup de jucători cu calități. Însă, dacă ne raportăm la întreg lotul, este limpede că nu este vorba despre unul cu consistența celui de la CFR Cluj sau Universitatea Craiova.

Banca de la meciul cu Saburtalo este elocventă. Ducan, A. Vlad, Haruț, Șut, Tănasă, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi. Cu o mulțime de puști.

ADVERTISEMENT

Lucru relevat și de Florin Tănase, în startul stagiunii: ”Probabil și lotul nu este atât de numeros pe cât ar trebui să fie. Multă lume spune: `Domne, lotul, lotul!` Dar avem și copii. `Avem cel mai bun lot`. De unde? Suntem puțini!”.

Și pe care, iată, îl acceptă și Gigi Becali, în declarații, dar nu numai. Dovadă strădaniile din aceste zile pentru a completa garnitura chiar și în perspectiva meciului cu Dunajska Streda, de miercuri.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică, rămâne însă încrezător. ”Am încredere în ceea ce pot face eu la o echipă. Mulți au spus că sunt nebun că am venit în această perioadă, cum să merg să joc cu jucători născuți în 2002 la un meci așa important pentru echipă, dar le-am răspuns că am încredere în echipă, în jucători”.

Și, pe de altă parte, vorbind despre lotul actual, raportat la cel pe care l-a pregătit în precedentul mandat, a relevat dorința expresă exprimată de Gigi Becali la negocierile dinaintea preluării echipei.

ADVERTISEMENT

”Am un lot mai tânăr decât la precedentul mandat, atunci era un lot numeros, cu mare experiență. Acum sunt jucători de mare perspectivă, în care am mare încredere. Filosofia clubului este de a crește jucătorii tineri și a-i vinde.

Ăsta este unul dintre lucrurile pe care mi le-a spus patronul echipei. Trebuie să ai încredere în acești tineri, să le dai minute. Cum faci, tu știi, dar eu vreau să iau bani pe jucătorii tineri.

Eu voi încerca să scot totul din ei, să dea randament iar clubul să câștige bani de pe urma lor. În același timp, să avem și rezultate”, a precizat Dică la conferința de presă de dinaintea partidei cu FCU Craiova.


(P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,90 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB – FC U Craiova 1948 . Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT