Sport

Nicolae Dică, dezvăluiri despre demisia lui Mirel Rădoi de la echipa naţională: “Eu am fost cel care a insistat să rămână!”

Nicolae Dică a vorbit despre demisia lui Mirel Rădoi de la echipa naţională. Antrenorul celor de la FCSB a dezvăluit că a încercat să îl convingă pe Rădoi să rămână.
22.09.2022 | 17:25
Nicolae Dica dezvaluiri despre demisia lui Mirel Radoi de la echipa nationala Eu am fost cel care a insistat sa ramana
Mirel Rădoi şi Nicolae Dică
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a condus echipa naţională a României între noiembrie 2019 şi decembrie 2021. Selecţionerul şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională înainte de ultimele două meciuri din preliminariile pentru CM 2022, care puteau să ne ducă în barajul pentru Mondiale.

Nicolae Dică, dezvăluiri despre demisia lui Mirel Rădoi de la echipa naţională

Fostul său “secund” de la echipa naţională, Nicolae Dică, actual antrenor la FCSB, a insistat să rămână la naţională şi la un moment dat credea că Rădoi se va răzgândi şi va conduce în continuare România:

ADVERTISEMENT

“Eu am înţeles de ce nu a vrut să continue Rădoi, dar nu vreau să spun nimic. Eu am fost cel care a insistat să rămână la echipa naţională şi cred că era bine pentru echipa naţională dacă el rămânea. Eu mi-am spus părerea şi nu intru în detalii. 

“Puteam să fiu o soluţie la echipa naţională, nu ar fi fost prima dată când un antrenor secund ar prelua naţionala”

Puteam să fiu o soluţie la echipa naţională, nu ar fi fost prima dată când un antrenor secund ar prelua naţionala. Posibil bara lui Ianis Hagi să fi schimbat lucrurile (n.r. din meciul cu Islanda). Cred că mai era o şansă să se răzgândească. 

ADVERTISEMENT

Eu credeam că va rămâne la un moment dat. La ultimul joc mi-am dat seama că nu. A fost o presiune mare pe jucători şi ne-au lipsit mult suporterii. Cred că reuşeam mai mult la acel joc, ca atitudine”, a spus Nicolae Dică.

Meciul la care face referire este România – Islanda, 0-0, penultimul din preliminariile pentru Mondial. “Tricolorii” aveau nevoie de cele trei puncte pentru a prinde barajul, însă nu au reuşit să înscrie. Ianis Hagi a avut o bară în final de meci.

ADVERTISEMENT

“Mă bucur că Edi Iordănescu a venit la echipa naţională, eu îl ştiu ca antrenor, îi ştiu metodele şi este un tehnician foarte bun”

Nicolae Dică susţine că aducerea lui Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale este o idee foarte bună şi crede că selecţionerul ar trebui să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi implementa ideile:

“Trebuie să avem încredere în jucătorii echipei naţionale. Să încercăm să fim pozitivi, să le dăm timp. Mă bucur că Edi Iordănescu a venit la echipa naţională, eu îl ştiu ca antrenor, îi ştiu metodele şi este un tehnician foarte bun. 

ADVERTISEMENT

Să vedem unde suntem şi să fim realişti cu noi. Să dăm cuiva un proiect care să se întindă pe 4-6 ani şi să lăsăm să construiască. Noi vrem rezultate imediat, dar eu cred că noi avem jucători buni pe care ne putem baza”, a spus Dică.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,61 este cota pentru „pauză sau final X” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT