Fotbal intern

Nicolae Dică, după ce nu a fost chemat pe Ghencea: „N-am fost un jucător mare al Stelei”

Autor: Claudia Mîţoi | 29.08.2018 | 15:55
Nicolae Dică a vorbit despre faptul că nu a fost invitat pe stadionul Ghencea la demolarea stadionului

Nicolae Dică a fost întrebat la conferința de presă dinaintea partidei cu Rapid Viena, din playoff-ul Europa League, despre stadionul Ghencea și faptul că nu a fost invitat la ceremonia dinainte de începerea demolărilor arenei pe care a jucat Steaua.

Actualul antrenor al FCSB a vorbit despre demolarea stadionului și a dat de înțeles că nu este supărat pentru faptul că nu a chemat pe Ghencea: „Am văzut că au fost invitați foști fotbaliști, eu nu am fost invitat. Am avut rezultate acolo, goluri frumoase, nu m-a deranjat că nu am fost invitat, nu am fost un jucător mare al Stelei. M-ar fi bucurat să fie acolo invitat Sorin Paraschiv, care a fost la Steaua de la juniori până la 29 de ani. Da, mi-ar plăcea să jucăm pe Ghencea, dar nu știu dacă voi mai fi eu antrenor la Steaua când o să putem juca pe stadionul Ghencea”, a povestit Dică.

Nicolae Dică nu a fost chemat pe Ghencea, Mirel Rădoi a ținut discurs

Dacă Nicolae Dică a lipsit de la demolarea stadionului Ghencea, fostul său coleg Mirel Rădoi a ținut un discurs plin de emoție: „Nu exagerează niciun suporter care spune că aici se află Casa Fotbalului Românesc, Templul Fotbalului Românesc. Când am ajuns aici prima dată, m-am descălţat şi am păşit pe acest gazon. Era un vis împlinit pentru mine. Îl văzusem doar la televizor… Trebuie să transmitem mai departe senzaţiile trăite pe acest gazon, în camerele de aici, jucătorilor. Nu văd doar o echipă care va juca aici, acest stadion poate fi una dintre arenele care va găzdui cele mai importante meciuri. Va veni vremea când aici va evolua şi echipa naţională”, a afirmat Mirel Rădoi, aflat la stadion printre invitaţii speciali.

Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, cu ocazia partidei dintre Steaua şi OFK Belgrad, care s-a terminat cu scorul de 2-2. Ultima partidă a avut loc în martie 2015, Steaua – Viitorul 4-1. Chiar dacă a găzduit marile meciuri ale Stelei și ale echipei naționale, stadionul Ghencea și-a stabilit propriul record de asistență la un meci disputat în 1982 în liga a doua, între Rapid şi Petrolul Ploieşti. Cele două mari rivale au jucat pe Ghencea, în fața a 35.000 de spectatori.

Stadionul Ghencea, pregătit pentru Euro 2020

Euro 2020 se va disputa în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020. Competiţia continentală va fi găzduită de următoarele 12 oraşe: București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bruxelles, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta. Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor, dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea, şi unul din optimile de finală.

România a avut nevoie de 4 ani pentru începerea lucrărilor la stadioanele pe care le-a inclus în dosarul pe care UEFA l-a aprobat şi pe care urmează să se pregătească echipele care vor veni în Bucureşti ca să joace la EURO 2020. Celelalte trei stadioane care vor fi renovate pentru Euro 2020 sunt Stadionul Arcul de Triumf, Stadionul Dinamo şi Stadionul Giuleşti. Astfel, Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000 de locuri și va fi reconstruit parțial. Va avea 17.126 metri pătrați. Lucrările vor costa 27 de milioane de euro. Stadionul Rapid va avea 14.000 de locuri, iar lucrările la noua arenă din Giuleşti vor costa 26 de milioane de euro. ASta în timp ce noul stadion Dinamo va fi amplasat în locul velodromului şi va avea 18.000 de locuri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!