Fotbal intern

Nicolae Dică e criticat de Cornel Dinu: “Hai, să nu te nenorocesc”

24.07.2018 | 10:40
Nicolae Dica e criticat de Cornel Dinu Hai sa nu te nenorocesc

Nicolae Dică e criticat de Cornel Dinu după schimbarea de sistem din meciul cu Astra Giurgiu, pierdut cu scorul de 1-0. FCSB a renunţat pentru puţin timp la modulul 4-2-3-1 şi a încercat un 4-3-3 pe care elevii săi nu s-au pliat, iar jocul a suferit.

Nicolae Dică a fost analizat de Cornel Dinu şi dinamovistul spune că antrenorul de la FCSB trebuia să se gândească mai întâi la jucătorii pe care îi are la dispoziţie şi calităţile de a se integra într-un astfel de sistem de joc: “Spre deosebire de ceea ce ne-a obişnuit, Steaua a schimbat sistemul. Nu are rost să mai vorbim dacă această decizie vine din Pipera sau dacă este o inspiraţie divină. Nu se poate să joci în 4-3-3, măi, Dică, măi! Nu ştiu ce şcoală mai faceţi voi acum, ce antrenori mai predau pe acolo, pentru că am văzut că luaţi tot felul de licenţe. Hai să nu te nenorocesc prea mult.

Nicolae Dică e criticat de Cornel Dinu

Uită-te şi tu la Campionatul Mondial care abia s-a terminat. Măi, băiatule, măi! Nu poţi să joci cu Popescu şi cu Teixeira pe post de interi şi cu amărâtul ăla de Nedelcu. Acolo ai nevoie de doi jucători care sunt adevărate pistoane, care au capacitate creativă” , a declarat Cornel Dinu pentru Telekomsport.

Şi jucătorii au fost criticaţi de “mister”, nu doar Nicolae Dică a fost atacat de Cornel Dinu: “Păi, Popescu, în momentul în care trece mijlocul terenului, trebuie să strigi la el să vină înapoi, pentru că nu are pregătirea necesară pentru partea aia a terenului. Cum poţi tu să intri în 4-3-3 aşa? Se prinde până şi Sfântul din Pipera că greşeşti. Să nu mai spun că Planic este trecut vârf şi nu este atent la pasa pe care i-o dă Bălaşa. Să nu mai spun că Bălaşa ajunge în careul advers, dar el e suspicios de lipsa pregătirii în ambele careuri.

Şi cu asta închei suferinţa prin care am trecut încercând să explic băieţilor ăştia care ajung să antreneze pe milioane şi nu îşi dau seama că trebuie să ai jucători pentru un anumit sistem. Nu te apuci tu să joci un sistem doar pentru că aşa vrei tu. Trebuie să vezi, mai întâi, şi dacă ai jucători pentru sistemul ăla”, a încheiat Dinu.

Nicolae Dică e criticat de Cornel Dinu. Antrenorul vicecampioanei în meciul amical de fotbal dintre FCSB şi CS Cornu, desfăşurat pe Stadionul Forex din Braşov
Nicolae Dică e criticat de Cornel Dinu. Antrenorul vicecampioanei în meciul amical de fotbal dintre FCSB şi CS Cornu