Fotbal intern

Haos în apărarea FCSB! Dică rămâne fără fundași pentru meciul cu Voluntari

22.10.2018 | 15:37
Haos in apararea FCSB Dica ramane fara fundasi pentru meciul cu Voluntari
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a primit lovitură după lovitură în ultima perioadă. Nu doar înfrângerile cu Chiajna și CS Universitatea Craiova din ultimele două etape îi dau bătăi de cap antrenorului FCSB, ci și absențele din lot cauzate de accidentări și suspendări, toate în compartimentul defensiv.

După cum anunța FANATIK.RO săptămâna trecută, Nicolae Dică nu se va putea baza pentru încă cel puțin o săptămână pe Alexandru Stan, fundașul stânga adus în această vară de la Astra Giurgiu. De asemenea, FCSB nu îl are la antrenamente nici pe Marko Momcilovic, cel care s-a accidentat în partida tur cu Hajduk Split. Sârbul a fost aproape de a reveni la partida cu CFR, dar accidentarea a recidivat. Din informațiile FANATIK, în cel mai bun caz fundașul stânga sârb ar putea reveni abia la meciul cu Astra Giurgiu, de la începutul returului Ligii 1 Betano.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Alexandru Stan și Marko Momcilovic, în partida cu FC Voluntari din etapa a 13-a va lipsi și a treia variantă pentru postul de fundaș stânga, portughezul Junior Morais. Acesta a fost eliminat în partida împotriva oltenilor și va lipsi cu siguranță la partida contra ilfovenilor. Astfel, din trei fundași stânga, niciunul nu va fi disponibil pentru Dică în partida contra celor de la FC Voluntari. Singura soluție viabilă devine Lucian Filip, cel care și-a început cariera în defensivă.

Dică rămâne și fără fundași centrali în meciul cu Voluntari

Dacă Filip va trece în flancul stânga, situația devine cu atât mai interesantă pentru Dică, întrucât cel mai vechi fotbalist din lotul FCSB a jucat în ultima perioadă în mijlocul apărării, în locul lui Mihai Bălașa. Fotbalistul adus de la AS Roma suferă și el de o accidentare mai veche, iar staff-ul medical al roș-albaștrilor încearcă să îl recupereze abia pentru partida cu Dinamo. Celor patru absenți prezentați până acum se alătură și cea a lui Mihai Pintilii. Veteranul de la mijlocul FCSB s-a „rupt” în partida naționalei în fața celor de la Muntenegru și va lipsi cel mai probabil până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT
Dragoș Nedelcu, una dintre absențele lui Dică în meciul cu FC Voluntari

În acest context, un jucător esențial pentru angrenajul FCSB a devenit Dragoș Nedelcu, titular de neclintit la închidere. El va absenta însă la partida cu FC Voluntari din cauza cumulului de cartonașe galbene. Drept urmare, șase jucători de la FCSB lipsesc la meciul cu FC Voluntari: Mihai Bălașa, Junior Morais, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Mihai Pintilii și Dragoș Nedelcu.

O altă problemă pe care ar putea să o aibă FCSB este dată de o potențială absență a lui Bogdan Planic, cel care s-a accidentat în prima repriză a partidei de pe Oblemenco, dar a strâns din dinți și a terminat meciul pe teren.

ADVERTISEMENT
Nicolae Dică va duce lipsă de fundasi în meciul cu FC Voluntari

Cum ar putea arăta echipa lui Dică în partida cu FC Voluntari

În acest context, soluțiile lui Dică pentru defensivă sunt infime. Mai mult ca sigur, Hristo Zlatinski va intra pe teren contra ilfovenilor și va juca la închidere, în timp ce Ovidiu Popescu va fi retras cel mai probabil, în mijlocul apărării.

Echipă probabila a FCSB pentru meciul cu FC Voluntari: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Ov. Popescu, Filip – Zlatinski, Teixeira – Man, Fl, Tănase, Coman – Gnohere

ADVERTISEMENT