Sport

Nicolae Dică îl critică pe favoritul lui Gigi Becali: „Are deprinderi greșite de când era copil”

Nicolae Dică, antrenorul FCSB-ului, l-a criticat pe Josykim Dawa, unul dintre jucătorii preferați ai lui Gigi Becali de la FCSB.
23.09.2022 | 12:25
Nicolae Dica il critica pe favoritul lui Gigi Becali Are deprinderi gresite de cand era copil
Joyskim Dawa nu a fost schimbat de Nicolae Dică în niciun meci din SuperLiga. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Joyskim Dawa s-a impus ca titular la FCSB, însă Nicolae Dică i-a făcut câteva reproșuri fundașului central transferat de la FC Botoșani.

Nicolae Dică e nemulțumit de Dawa: „Nu e ușor să scape acum de ele”

Nicolae Dică e de părere că Joyskim Dawa mai are câteva lucruri de îmbunătățit pentru a deveni un fundaș central de calitate: „Dawa are niște deprinderi greșite de când era copil, nu e ușor să scape acum de ele”.

ADVERTISEMENT

Dawa a încasat mai multe cartonașe galbene în acest început de sezon, ceea ce îl deranjează pe Dică: „De exemplu, asta cu ținerea adversarului, nu-i dă drumul. Ok, îl ții, dar ține de șmecheria fotbalistică, îl ții și după îi dai drumul”.

Cu toate acestea, apreciază că stoperul francez rămâne după ședintele de pregătire pentru a remedia aceste probleme: „Lucrăm chestiile astea cu el și e bine că vrea să se îmbunătățească, rămâne după antrenament cu noi și lucrăm suplimentar.

ADVERTISEMENT

Pe faza defensivă, să nu mai atace mereu, să fie mai precaut, sunt tot felul de lucruri pe care vrem să le îmbunătățim pentru fiecare jucător”, a declarat Nicolae Dică la Digi Sport.

Dawa este unul dintre preferații lui Gigi Becali: „N-ai cum să treci de el”

Gigi Becali în schimb are o părere diametral opusă față de Nicolae Dică și e de părere că stoperul e unul dintre cei mai buni jucători ai FCSB.

ADVERTISEMENT

„Presa îl critică pe Dawa, dar eu văd în el un fundaș mare! N-ai cum să treci de el. Am făcut un cuplu de fundași centrali ce n-am mai avut de la Ghionea și Goian! Dacă eu vreau, el (n.r. – Dawa) joacă! E jucătorul principal al echipei. (…)”, a declarat patronul FCSB la ProArena.

Criticat de mai mulți specialiști, Joyskim Dawa evoluează pentru naționala Camerunului, iar FCSB a plătit în această vară 350.000 de euro lui Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

A jucat în acest sezon 17 meciuri și a reușit două goluri și o pasă decisivă. A terminat pe teren în toate meciurile FCSB-ului, cu excepția celui cu West Ham United, când a fost schimbat în minutul 87. Avea și un cartonaș galben.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru ”1 solist și sub 4,5 goluri” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT