Sport

Nicolae Dică își prezintă scuzele fanilor după Silkeborg – FCSB 5-0: „Sper și cred că vor rămâne alături de echipă, jucătorii au nevoie de ei”

Nicolae Dică și-a prezentat scuzele în fața fanilor după ce FCSB a fost umilită de Silkeborg, scor 0-5, în grupele Conference League.
06.10.2022 | 22:15
Nicolae Dica isi prezinta scuzele fanilor dupa Silkeborg  FCSB 50 Sper si cred ca vor ramane alaturi de echipa jucatorii au nevoie de ei
Nicolae Dică își prezintă scuzele fanilor după Silkeborg - FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul vicecampioanei României a vrut să le ridice moralul jucătorilor săi și le-a transmis că fotbalul nu se termină odată cu înfrângerea din Danemarca.

Nicolae Dică își prezintă scuzele fanilor după Silkeborg – FCSB

Nicolae Dică și-a prezentat scuzele în fața fanilor după dezastrul din Danemarca, împotriva lui Silkeborg: Am făcut o partidă foarte slabă, am început foarte prost jocul. În minutul 7 era 2-0, pe niște greșeli imense.

ADVERTISEMENT

N-am arătat bine în această seară. Este clar că atunci când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește. Trebuie să înțelegem, chiar dacă au jucat jucători foarte tineri, mă așteptam la mai mult de la ei.

 Aveau șansa să joace în Europa. Am pregătit meciul cum le-am pregătit pe cele cu West Ham și Anderlecht, știam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, le-am oferit prea multe șanse celor de la Silkeborg și asta ne-a costat.

ADVERTISEMENT

Mă gândeam, spre finalul jocului, că poate nu trebuia să-i las pe toți acasă, dar e un risc pe care mi l-am asumat. După ce ne-am calificat, am spus că vrem să urcăm în clasament în campionat. Merităm să fim criticați. Atunci când câștigăm, oamenii ne laudă.

Acum e normal să ne critice lumea, mai ales pe mine. Am pierdut cu Lazio 5-1, cu Sporting 5-1, dar erau echipe foarte mari. Astăzi am făcut o partidă foarte slabă. Ne așteaptă o partidă grea la Ploiești, apoi returul cu Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Fanii au perfectă dreptate, îmi cer scuze față de ei, că am făcut o partidă slabă. M-am bucurat că au rămas alături de echipă, sper și cred că vor rămâne în continuare, pentru că jucătorii au nevoie de ei.

Sunt aici să încerc să ridic moralul jucătorilor și să le dau curaj pentru următoarele meciuri. Am pregătit un 4-2-3-1, cu Dumiter în spatele lui Rusu”.

ADVERTISEMENT

„Am încercat să facem o inițiere, să jucăm pe posesie, dar, din păcate, nu am reușit acest lucru. Nu le-am spus nimic jucătorilor. Nu se termină fotbalul în seara asta.

Trebuie să aibă încredere în continuare, mai au de jucat 10-15 ani, că unii sunt foarte tineri.

Am încercat să-i dau încredere, l-am pus și al doilea căpitan, trebuie să facă diferența în ultimii 25 de metri. Când va marca un gol, probabil că se va descătușa și își va reveni”, a mai spus antrenorul FCSB-ului la finalul meciului.

„E un lucru asumat!”

Ilie Dumitrescu a comentat înfrângerea dură suferită de FCSB în Danemarca: „E un lucru asumat. E clar că jucătorii care au intrat astăzi, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Cedezi până la urmă, adversarul vine pe un fond din acesta, le-a ieșit tot, absolut orice preluare. Fotbalul danez e peste cel din Suedia sau cel din Norvegia.

E un lucru asumat, dar trebuie să te gândești și la suporterii ăia care vin meci de meci la stadion și de-abia așteptau să vadă echipa într-o competiției europeană”.

„Dacă a fost greu de gestionat, pe viitor trebuie să tragi o concluzie. Nu e un mesaj pentru fani când spui că nu te interesează competiția asta. Și pentru jucători e același lucru.

Tu știi cam pe unde ți-e locul în vestiar. Ar trebui gestionat diferit, cu mai mult tact și diplomație, dacă te interesează și de oamenii ăia din tribune. Alt mesaj ar fi contat, rezultatul era același”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru ”2 solist” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT