Sport

Nicolae Dică, la capătul răbdării cu Octavian Popescu. Tehnicianul i-a transmis ce așteptări are de la fotbalist. ”Să facă diferența”

FCSB a fost călcată în picioare de Silkeborg în Conference League, iar Octavian Popescu a fost printre cei mai slabi jucători. Dică s-a săturat.
07.10.2022 | 10:20
Nicolae Dica la capatul rabdarii cu Octavian Popescu Tehnicianul ia transmis ce asteptari are de la fotbalist Sa faca diferenta
Octavian Popescu nu mai este fotbalistul decisiv pentru FCSB, așa cum rea în sezonul trecut. Nicolae Dică pare că și-a pierdut răbdarea cu el. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fără șapte jucători de bază în lotul deplasat în Danemarca, FCSB a fost umilită de Silkeborg 0-5 în partida din turul 3 din grupa B din Conference League. Tavi Popescu a dezamăgit din nou, iar antrenorul Nicolae Dică a ajuns la capătul răbdării cu el.

Nicolae Dică: ”Am încercat dă-i dau încredere”

De la fotbalistul pe care Gigi Becali spera să încaseze zeci de milioane de euro în urma unui transfer, Octavian Popescu a ajuns un jucător banal, fără realizări și fără inspirație.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 19 ani, Popescu este într-o cădere liberă, după ce în campionatul trecut a fost unul dintre fotbaliștii revelație din SuperLiga. Antrenorul Nicolae Dică pare că a ajuns și el la capătul răbdării și i-a transmis ferm jucătorului care sunt așteptările lui.

”Am încercat să îi dau încredere, l-am pus și al doilea căpitan, trebuie să aibă mai multă încredere în el, să reușească să facă diferența în ultimii 25 de metri, să ia acțiuni unu contra unu, să paseze decisiv, să dea goluri, asta trebuie să facă el. Când va marca un gol, probabil se va descătușa și va reuși să aibă evoluții foarte bune”, a spus Dică, după rușinea de la Silkeborg.

ADVERTISEMENT

La Silkeborg, apărarea roș-albaștrilor nu a funcționat deloc, iar fotbaliștii din ofensiva FCSB-ului au reușit contraperformanța de a nu expedia nici măcar un șut pe spațiul porții adverse.

Sezon aproape ratat pentru FCSB

Vicecampioana ultimilor ani în SuperLiga nu se regăsește în acest sezon. FCSB este pe loc de baraj în clasament, la 7 puncte de ultimul loc care le-ar permite accederea în play-off-ul campionatului.

ADVERTISEMENT

Pentru trupa lui Nicolae Dică urmează un nou meci de totul sau nimic, duminică, la Ploiești cu Petrolul. Fanii prahovenii vor umple tribunele arenei ”Ilie Oană” și vor pune o presiunea uriașă pe roș-albaștrii.

Pentru acest meci a menajat Nicolae Dică numărul impresionant de jucători care nu au făcut deplasarea în Danemarca. Un nou eșec în campionat aproape că ar anula șansele FCSB-ului de a mai prinde play-off-ul.

ADVERTISEMENT

Nici în Europa vicecampioana nu stă mai bine. Ultima în grupa B din Conference League, pentru FCSB șansele de calificare în fazele superioare ale întrecerii s-au diminuat considerabil.


(P) Cota BETANO pentru FCSB: 4,45 este cota pentru ”1 solist” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT