Sport

Nicolae Dică, noi amănunte din culisele despărțirii de FCSB: „Jucătorii trebuie să facă atmosferă în vestiar, nu eu!”

Nicolae Dică a dezvăluit informații din vestiarul celor de la FCSB și a vorbit despre principiile de la care nu se abate niciodată.
29.11.2022 | 12:35
Nicolae Dica noi amanunte din culisele despartirii de FCSB Jucatorii trebuie sa faca atmosfera in vestiar nu eu
Nicolae Dică a oferit noi detalii din vestiarul celor de la FCSB. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a oferit noi detalii despre relația pe care a avut-o, în vestiar, cu fotbaliștii de la FCSB la aproape o lună de la demisia sa de pe banca roș-albaștrilor, informație dezvăluită în exclusivitate în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Fostul tehnician a precizat care a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în ultimul mandat de la FCSB.

Nicolae Dică, dezvăluiri despre relația cu fotbaliștii de la FCSB: „Jucătorii trebuie să facă atmosferă în vestiar, nu eu!”

După ce Nicolae Dică a plecat de la cârma vicecampioanei României, Liviu Ciobotariu a fost aproape să o preia pe FCSB, însă înțelegerea a picat, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Astfel, pe banca roș-albaștrilor a stat Mihai Pintilii, însă antrenorul interimar nu are licență Pro și nu poate da indicații în timpul partidelor.

ADVERTISEMENT

Totuși, venirea fostului fotbalist al FCSB-ului pe bancă în postura de principal a schimbat atitudinea din vestiar. Atât Gigi Becali, cât și jucătorii roș-albaștrii au fost încântați de strategia lui Pintilii. Totuși, Nicolae Dică a ținut să vorbească din nou despre atmosfera din vestiar pentru a clarifica situația.

„Nu știu, aș vrea să spun ceva. Atmosfera din vestiar o fac jucătorii. Eu nu vin în vestiar să vin să dansez, să beau bere cu jucătorii. Ei trebuie să facă atmosferă. Dar eu am reușit să duc echipa în Europa după cinci ani, nu a dus-o altcineva.

ADVERTISEMENT

Sau a dus-o cineva de sus? O fi făcut și Dică ceva pe la cluburile alea pe la care a fost… Am avut trei luni în care am reușit să facem o performanță!”, a declarat Nicolae Dică, potrivit gsp.ro.

Principiile la care Nicolae Dică nu va renunța niciodată: „Cu muncă și disciplină poți face performanță”

Nicolae Dică a clarificat și cazul lui Ianis Stoica, după ce tehnicianul a fost acuzat că l-a marginalizat. „Întrebați-l pe Ianis Stoica cât am vorbit cu el și cât a vorbit «secundul» meu George Cotigă cu el. Mergeți și întrebați-l pe Ianis Stoica! N-ai cum să vorbești cu fiecare jucător în fiecare zi. Sunt sigur 100% că am găsit echilibrul necesar”, a mai spus Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

Fost fotbalist la FCSB, Nicolae Dică a dezvăluit principiile de la care nu se va abate niciodată, menționând că a fost de acord cu situația lui Andre Onana la Cupa Mondială din Qatar. Portarul camerunez a fost exclus din lot după ce nu s-a conformat deciziilor antrenorului.

„Ca jucător, am realizat totul pe disciplină și pe muncă. Ca antrenor, vreau să se întâmple același lucru. Nu mă voi abate de la asta. Îmi place ce a făcut selecționerul Camerunului, l-a trimis pe Onana acasă fiindcă nu a respectat anumite lucruri. Așa se poate face performanță, cu disciplină. și muncă.

ADVERTISEMENT

Dacă atitudinea mea i-a îndepărtat pe jucători? E posibil orice! Dar tu, ca jucător, ești plătit să vii acolo și să te antrenezi. Tu trebuie să te antrenezi pentru tine, nu pentru mine sau pentru altcineva”, a mai declarat Nicolae Dică.

Cea mai mare greșeală a lui Nicolae Dică la FCSB

Nicolae Dică a dezvăluit care a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o la FCSB. Tehnicianul, rămas liber de contract după ce s-a despărțit de gruparea roș-albastră, a spus că a fost prea dur în anumite momente.

„Poate că am fost prea dur în unele momente. De exemplu, după meciul din Belgia, cu Anderlecht (n.r. – încheiat 2-2), am ținut o ședință mai dură cu jucătorii, deși făcuserăm un joc bun acolo.

Veneam după patru meciuri câștigate, făcuserăm un joc bun cu Anderlecht și știam că urmează un meci greu, cu U Cluj. Am vrut să-i capacitez pe jucători, să nu intervină automulțumirea. M-am adresat lor la modul general, nu individual”, a încheiat Nicolae Dică.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,30 este cota pentru „șansă dublă: 12” la meciul FC Botoșani – FCSB! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT