Sport

Nicolae Dică nu avea cale liberă spre FCSB. FRF îl avertizase pe Gigi Becali: „Există clauze de reziliere”

Nicolae Dică nu ar fi putut pleca în orice condiții la FCSB. Federația Română de Fotbal îi solicita lui Gigi Becali să achite clauzele de reziliere.
21.05.2021 | 13:17
Nicolae Dica nu avea cale libera spre FCSB FRF il avertizase pe Gigi Becali Exista clauze de reziliere
ADVERTISEMENT

Deși a fost dorit insistent de Gigi Becali în locul lui Toni Petrea, care și-a anunțat plecarea cu o etapă înaintea finalului de sezon, Nicolae Dică nu se putea întoarce în orice condiții la FCSB. Potrivit lui Mihai Stoichiță, mutarea avea șanse de reușită numai dacă erau achitate clauzele de reziliere.

Niciun om nu poate fi obligat să rămână într-un loc. Există clauze de reziliere care trebuie plătite dacă vrea să plece”, anunță directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, exprimându-și, totodată, convingerea că fostul internațional va rămâne alături de Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta l-a refuzat pe patronul roș-albaștrilor și în 2019, când a preferat să continue la FC Argeș, în ciuda faptului că echipa se afla atunci în Liga a doua. Trebuie spus și că primul său mandat pe banca tehnică a vicecampioanei nu s-a încheiat tocmai în cele mai bune condiții.

Nicolae Dică, blocat de FRF. Putea ajunge la FCSB doar dacă era achitată clauza de reziliere

Dică este liber să discute cu oricine. Nu ştiu dacă acceptă. În acest moment, ştiu că Dică este antrenor la echipa naţională. Punct. Şi atât! Am vorbit cu el şi e normal să-mi ceară sfatul, că nu numai în direcţia asta îmi cere sfatul, dar ce pot să vă spun este că Dică e în continuare antrenor la echipa naţională a României.

ADVERTISEMENT

Probabil că există această ofertă concretă din partea FCSB. Dacă vrea să plece niciun om nu poate fi obligat să rămână într-un loc. Există clauze de reziliere, care trebuie plătite dacă vrea să plece.

Din ce ştiu eu, el vrea să-şi ducă munca mai departe, este foarte mulţumit de modul în care este tratat şi de modul în care colaborează cu Mirel şi cu toţi ceilalţi, inclusiv cu conducerea federaţiei şi mi se pare mult mai probabil la ora actuală, din discuţiile avute cu el, să rămână la FRF.

ADVERTISEMENT

La fel de sigur era şi Şumi acolo (n.r. la FCSB) şi am văzut că nu mai e. Eu am înţeles că Dică rămâne la Federaţie, ce procent să mai dai când îţi spune o astfel de propoziţie?”, a declarat Mihai Stoichiță la Digi Sport.

Gigi Becali a făcut anunțul: „Mi-a zis că nu poate să vină”

În altă ordine de idei, Gigi Becali a anunțat la rândul său că Nicolae Dică nu mai reprezintă o variantă pentru banca tehnică a FCSB-ului. Fostul atacant a declinat oferta pentru a duce la bun sfârșit alături de Mirel Rădoi campania de calificare la Campionatul Mondial din 20200.

ADVERTISEMENT

Nu am vorbit nimic cu el, nu am negociat cu el. Am vorbit cu el, dar nu am negociat. Mi-a zis: ”Nea Gigi, nu pot să vin acum, că sunt băgat cu Mirel în treaba asta, i-am promis”

Are și clauză de reziliere. Asta e cu Dică. Are 70.000 clauză, Mirel are nevoie de el, nu poate. Nu mă supăr. Adrian Mutu Adrian Mutu nu a antrenat, nu a demonstrat.

Mi-a plăcut la echipa de tineret, are ochi, mi-au plăcut schimbările lui. Eugen Neagoe, doar să facă ca mine. Mulți antrenori pe care-i pot lua, dar nu mă mai hazardez”, a dezvăluit patronul roș-albaștrilor.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT