Fotbal intern

Reacția lui Nicolae Dică după ce Gigi Becali l-a făcut praf. Își dă demisia?

06.12.2018 | 21:15
Reactia lui Nicolae Dica dupa ce Gigi Becali la facut praf Isi da demisia

Gigi Becali nu a mai rezistat după înfrângerea echipei sale la Sf. Gheorghe, 2-4 cu Sepsi, și l-a luat în colimator pe Nicolae Dică. Deși a precizat în mai multe rânduri că nu vrea să-l dea afară, patronul FCSB l-a umilit pe antrenorul său aproape cu fiecare frază pe care a rostit-o.

Toată presiunea pusă de Becali pe umerii angajatului său are rolul de a-l face pe acesta să cedeze și să-și dea demisia. Pentru că latifundiarul nu vrea să ia el această decizie și-l împinge pe Dică să plece.

Reacția lui Nicolae Dică după ce Gigi Becali l-a „tocat” mărunt

„Eu sunt vinovat că nu știu să aleg, eu nu dau vina pe Dică. Trebuia să aleg unul mai bun ca el. Eu nu îmi bat joc de oameni, nu pot acum. Îmi place să fac bucurii la oameni, chiar dacă pierd eu. Nu vreau să îi supăr familia, dacă îl dau afară îl supăr. Mai bine mă supăr eu. Nu știu care e calitatea lui ca antrenor dacă nu pasează echipa și nu ai posesie? Ca om îl iubesc pe Dică, ca antrenor… să mă ierte. Echipa asta trebuia să câștige campionatul la 15 puncte diferență”, a atacat Gigi Becali.

Nicolae Dică a aflat imediat după meciul de la Sf. Gheorghe ce a declarat patronul despre el. Oameni din staff-ul FCSB povestesc pentru FANATIK că Dică era extrem de afectat, mai ales de jignirea referitoare la „calitățile” sale de antrenor, care, crede Becali, nu ar exista.

Își dă Dică demisia? „Să-mi dea banii din contract!”

Supărarea lui Dică pornește de la faptul că el nu poate fi judecat corect de lumea fotbalului atâta timp cât cele mai multe dintre deciziile de la echipă nu îi aparțin. Acest lucru l-a și declarat după 1-2 la Craiova, când Becali a recunoscut că antrenorul face doar ce-i cere patronul. „Dacă aș avea mai multă libertate la echipă, aș putea face lucruri mai bune”, spunea Dică. „Da, așa este, el face ce îi zic eu că de-aia sunt patron”, a recunoscut Becali.

Acum, după 2-4 cu Sepsi, Dică pare că e aproape să cedeze. „Să-mi dea banii din contract până în vară, așa cum scrie în contract, și plec!”, ar fi răbufnit „Dicanio” după ce Becali l-a mitraliat.

Nicolae Dică, prima reactie despre demisie dupa atacul lui Gigi Becali
Nicolae Dică s-a agitat pe margine degeaba la Sepsi – FCSB 4-2. După meci, se vorbea despre demisie sau demitere

Gigi Becali nici nu vrea să audă de 60.000 de euro!

În contractul prelungit în vară, Nicolae Dică are o clauză prin care, dacă este dat afară, patronul îi achită tot salariul până vara viitoare. Cum tehnicianului i s-a mărit angajamentul, la 10.000 de euro lunar, Becali ar trebui să-i mai plătească în acest moment, dacă Dică pleacă, încă jumătate de contract. Adică 60.000 de euro.

Patronul nici nu vrea să audă de această doleanță a antrenorului, pentru că el, declarativ, nu-l dă afară. Doar îl forțează să plece! „Cum să-i mai dau și bani după ce l-am luat de la liga a treia și i-am dat Steaua pe mână?”, ar fi fost reacția lui Becali când a auzit în ce condiții vrea Dică să plece.

Replica șocantă a lui Dică, momentul în care Becali a luat foc

De fapt, a existat un moment pe parcursul acestei toamne când Nicolae Dică l-a șocat pe patronul său. FANATIK a dezvăluit ce i-a transmis tehnicianul, aceasta fiind fraza care l-a făcut pe Becali să nu mai creadă deloc în „Nik”. Dacă a crezut vreodată?

gigi becali nicolae dica demisie
Gigi Becali îi reproșează lui Nicolae Dică faptul că FCSB nu are posesie nici măcar atunci când joacă cu om în plus

La problemele pe care le avem, în aceste condiții, ar fi bine dacă terminăm pe locul 3”, i-ar fi spus antrenorul referindu-se la nenumăratele accidentări din lot. Gigi a crezut că nu aude bine: „Cum să fim pe locul 3? La ce lot avem, la câți bani am băgat, trebuie să fim pe primul loc!” De la acea discuție, patronul l-a înțepat pe Dică aproape după fiecare meci, totul culminând cu umilința de după eșecul din Covasna.

Patronul a făcut deja lista înlocuitorilor

Și pentru prima oară în mandatul lui „Dicanio”, Gigi Becali a vorbit și despre o listă de posibili înlocuitori ai acestuia. Nu i-a numit direct, ci a făcut înșiruirea echipelor al căror joc îl apreciază.

Cum joacă Gaz Metan? Că joacă precum benzina, nu ca gazul. Iar la mine, care am kerosen, nu arde deloc. El mi-a zis că el le-a spus, dar dacă nu îl ascultă e problema lui. Păi, Sepsi OSK de ce poate să aibă posesie? Ce, e mai bună ca noi? Sau Craiova? Da, chiar și Craiova! Ăia de ce pot să paseze? Ce, e mai bună decât noi? Ca să nu mai zic de Viitorul. Gică i-a luat pe ăia de nu i-am mai vrut eu și țaca-paca, tiki-taka. Eu am luat crema cremelor și degeaba. El l-a pus pe Achim, pe ăla, pe ăla și pasează. Noi nu putem să nimicim adversarul! Noi de ce nu putem?! Nu mai vreau să mă gândesc la ce a fost cu Gică atunci când a fost antrenor la noi. Am vorbit cu el și a recunoscut și el că nu era așa valoros. Păi, ce, era ca acum? Mi-a zis: “Gigi, am învățat multe de atunci!”. Acum, nici nu are sens să discutăm”, a spus Becali la Digisport. Deci, Teja, Mangia, Neagoe! Hagi, mai puțin…

  • Dacă Dică e la două puncte de primul loc, nu îl dai afară… Dacă e la 5 sau 6 puncte distanță, hai să mai încercăm și cu altul! Nu dau vina pe Dică, eu sunt vinovat… Trebuia să aleg unul mai bun ca el! Îl iubesc pe Dică pentru cum e ca om, dar ca antrenor… să mă scuze…”Gigi Becali
  • 5 puncte este distanța în acest moment între FCSB și CFR Cluj (39 la 34), după disputarea a 18 runde din sezonul regulat