Sport

Nicolae Dică și-a făcut calculele pentru ca FCSB să își facă loc în play-off. A anunțat câte puncte mai face până la finalul sezonului regular

Antrenorul lui FCSB, Nicolae Dică, este încrezător că echipa sa își va reveni după startul dezastruos de sezon și că va putea intra în playoff.
24.09.2022 | 17:01
Nicolae Dica sia facut calculele pentru ca FCSB sa isi faca loc in playoff A anuntat cate puncte mai face pana la finalul sezonului regular
Nicolae Dică, 42 de ani, este încrezător că FCSB va prinde playoff-ul în SuperLiga. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pauza internațională a găsit-o pe FCSB pe locul 14 în SuperLiga României, cu doar opt puncte după nouă meciuri disputate, un golaveraj negativ și o singură victorie.

12 victorii, minimul necesar pentru playoff

Cu toate acestea, Nicolae Dică rămâne optimist și consideră că echipa sa poate să recupereze deficitul de nouă puncte față de ocupanta ultimei poziții de playoff, Petrolul.

ADVERTISEMENT

“Mai avem 21 de etape de jucat, mi-am făcut un calcul. Ca să fim în zona de playoff, trebuie să avem 12 victorii. Până acum s-a intrat cam cu 45 de puncte în playoff, dar cred că anul ăsta se va intra cu mai puțin, pentru că echipele care sperau la play-off au pierdut foarte multe puncte”, a declarat antrenorul lui FCSB la Digi Sport.

Dică a anunțat că ar vrea ca echipa lui să se autodepășească până la finalul sezonului regulat și să adune și mai multe puncte decât minimul necesar pentru a prinde playoff-ul.

ADVERTISEMENT

Dică vrea cel puțin 47 de puncte în ultimele 21 de jocuri

“Eu îmi doresc mai multe puncte. Eu cred că vom intra cu mai multe puncte. Până acum, echipa de pe primul loc a intrat cu 62-65 de puncte. Eu cred că vom intra cu 55 de puncte”, a afirmat Nicolae Dică.

Pentru a realiza acest obiectiv fixat de antrenorul său, FCSB ar trebui să obțină încă 47 de puncte în cele 21 de meciuri rămase din sezonul regulat, ceea ce înseamnă 15 victorii și două egaluri.

ADVERTISEMENT

Totodată, Nicolae Dică a lucrat mult în această perioadă de întrerupere a campionatului la refacerea moralului jucătorilor săi.

Dică înfruntă clubul unde a început fotbalul

“Voi încerca să le dau încredere mai mare în ei, să aibă curaj mai mult. Cu ce vom face la antrenament, îmi doresc să putem reuși să trecem peste acest moment dificil. Avem încredere că putem face acest lucru”, a afirmat antrenorul de 42 de ani.

ADVERTISEMENT

Prima echipă care va testa dacă FCSB și-a revenit după pauza internațională va fi FC Argeș, tocmai clubul unde Nicolae Dică și-a început cariera de jucător. Meciul din etapa a 13-a a SuperLigii se va disputa duminică, 2 octombrie.

ADVERTISEMENT