Sport

Nicolae Dică, ultimul antrenor care a calificat FCSB în grupele europene! Misiune dificilă în Conference League

Nicolae Dică este ultimul antrenor care a dus FCSB în grupele competiţiilor europene. Debutul va fi împotriva lui Saburtalo, în Conference League, roş-albaştrii având nevoie de o victorie la două goluri.
28.07.2022 | 10:34
Nicolae Dica ultimul antrenor care a calificat FCSB in grupele europene Misiune dificila in Conference League
Nicolae Dică şi Jorge Jesus, în duelul din Champions League dintre FCSB şi Sporting. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB are un nou antrenor. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Nicolae Dică l-a înlocuit pe Toni Petrea şi are ca prim obiectiv redresarea echipei şi calificarea în turul trei preliminar din Conference League.

Nicolae Dică, ultimul antrenor care a calificat FCSB în primăvara europeană!

De numele lui Nicolae Dică se leagă ultima performanţă europeană a clubului. În primul mandat pe banca tehnică, a dus echipa în grupele Europa League, dar nu numai atât, ci a reuşit să obţină şi calificarea în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2017-2018, FCSB a eliminat Viktoria Plzen în preliminariile Champions League şi a ratat prezenţa în grupele UCL după eliminarea suferită în faţa lui Sporting. Dar, echipa a ajuns în Europa League, acolo unde a câştigat primele trei meciuri, cu Plzen, Lugano şi Hapoel Beer Sheva.

FCSB a învins Lazio în meciul tur! Italienii şi-au luat revanşa pe “Olimpico”

FCSB a ajuns în primăvara europeană, acolo unde a avut un adversar redutabil, Lazio. Roş-albaştrii au câştigat meciul tur cu 1-0, însă au fost învinşi pe Stadio Olimpico, scor 1-5, părăsind competiţia în 16-imi.

ADVERTISEMENT

De atunci, FCSB nu a mai reuşit să se califice în grupele competiţiilor europene. Nicolae Dică a fost pe bancă şi în următoarea campanie europeană şi a fost la un pas să califice echipa în grupele Europa League.

A doua calificare la rând în grupele Europa League, spulberată de gafa lui Vlad!

Însă, în dubla cu Rapid Viena, gafa lui Andrei Vlad a compromis şansele de calificare. După 1-3 în tur, FCSB avea nevoie de o victorie cu 2-0 pentru a prinde grupele. Roş-albaştrii s-au desprins pe tabelă, însă la 2-0, Andrei Vlad a gafat şi le-a permis austriecilor să înscrie golul calificării.

ADVERTISEMENT

Iar din 2017 până în prezent, FCSB nu a mai jucat în grupele competiţiilor europene. Cea mai ruşinoasă eliminare a fost suferită anul trecut, când echipa a fost scoasă încă din turul doi al Conference League de Şahtior Karagandy.

Presiune pe FCSB înaintea returului cu Saburtalo: “Am încercat să umblu la moralul lor”

Contraperformanţa este în pericol să fie repetată şi în acest an, iar Nicolae Dică are acum misiunea de a evita eşecul ruşinos. FCSB a pierdut turul cu Saburtalo Tbilisi, scor 0-1, şi are nevoie de o victorie la două goluri pentru a tranşa calificarea:

ADVERTISEMENT

“Am doar două zile la dispoziţie pentru a antrena echipa. Este un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună şi trebuie să intrăm cu gândul de a ne califica. Am nevoie de un grup, nu de individualităţi.

În cele două antrenamente am lucrat mult tactic şi defensiv. Am încercat să umblu la moralul lor. Au demonstrat că au valoare şi trebuie să îşi depăşească nivelul de anul trecut. Este foarte important să ne calificăm”, a transmis Dică la prezentarea oficială.

FCSB şi-a pierdut golgheterul înaintea meciului cu gruzinii!

Înaintea meciului, FCSB şi-a pierdut căpitanul şi golgheterul. Florin Tănase a fost transferat în China de Shanghai Port pentru 3 milioane de euro şi a părăsit echipa. Debutul lui Dică este unul complicat, însă o eventuală calificare ar putea oferi echipei un boost moral.

  • 80 de meciuri a stat Nicolae Dică pe banca FCSB în precedentul mandat (iunie 2017 – decembrie 2018)
  • 42 de ani are antrenorul FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru „1” la FCSB – Saburtalo Tbilisi. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT