News

Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne după doar șase zile, în urma crimelor de la Caracal

30.07.2019 | 12:38
Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne dupa doar sase zile in urma crimelor de la Caracal

Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne după doar șase zile. De altfel, ministrul a și spus la începutul acestui scurt mandat că nu își dorea să ocupe această funcție. Fostul ministru de acum nu a oferit deocamdată nicio declarație cu privire la motivul pentru care a ales să plece din funcție, culmea, în mijlocul scandalului de la Caracal.

Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne după numai 6 zile

Nicolae Moga l-a demis pe Șeful Poliției Române, Ioan Buda, pentru felul în care a gestionat dosarul crimelor comise de Gheorghe Dincă la Caracal. De asemenea, a fost schimbat și șeful poliției locale, iar în urma escaladării tensiunilor din cauza ineficienței autorităților au fost eliberați din funcție și subprefectul și prefectul județului Olt.

Tot în urma anchetei dezastruoase de la Caracal a demisionat și șeful STS, Ionel Vasilca. Acesta și-a motivat plecarea din funcție susținând că o face pentru a nu afecta imaginea instituției pe care a condus-o. Fostul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale a declarat că instituția și-a făcut treaba privind localizarea Alexandrei.

nicolae moga a demisionat azi
Moga a declarat că ancheta în cazul crimelor de la Caracal va continua. Sursa foto: jurnaliștii.ro

Moga: „Retragerea trebuie văzută ca un nou început pentru minister”

„În urma unei discuţii pe care am avut-o cu premierul am decis să mă retrag din funcţia de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister. Îi mulţumesc doamne premier pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”,  a declarat Nicolae Moga astăzi în fața presei.

 

 

 

 

 

Tags: