Fotbal intern

Nicolae Rainea a murit la 81 de ani! “S-a stins lumina arbitrajului!”

UPDATE 17:09 /  “O veste neplăcută pentru mine. Este o tragedie pentru arbitrajul românesc. Nicolae Rainea este o pierdere imensă pentru fotbalul nostru”, spus Ion Crăciunescu pentru...
02.04.2015 | 00:10
Nicolae Rainea a murit la 81 de ani Sa stins lumina arbitrajului

UPDATE 17:09 /  “O veste neplăcută pentru mine. Este o tragedie pentru arbitrajul românesc. Nicolae Rainea este o pierdere imensă pentru fotbalul nostru”, spus Ion Crăciunescu pentru FANATIK.RO

UPDATE 16:42 / “Dumnezeu să-l ierte! S-a stins lumina arbitrajului românesc! Am avut o relaţie aparte cu el! I-am cununat băiatul, Nicu m-a cununat pe mine la nunta de argint. Am multe amintiri frumoase, dar îmi este foarte greu să vorbesc acum. Ne-am transformat într-un popor de bocitoare. Apreciem omul abia după ce moare. Cred că trebuie să murim cu toţii ca să fim apreciaţi”, a spus fostul mare arbitru Adrian Porumboiu pentru FANATIK.RO.

UPDATE 11:17 / DUMITRU DRAGOMIR s-a declarat, la rîndul său, şocat de decesul lui Nicolae Rainea. “O mare tragedie, Dumnezeu să-l odihnească! Am vorbit cu el acum o săptămînă, era un pic răcit. A murit cu zile! Am fost prieten foarte bun cu el, am multe amintiri. Din păcate, nu mă voi putea duce la înmormîntare pentru că mă aflu sub control judiciar şi nu pot părăsi oraşul”, a spus fostul şef al LPF pentru FANATIK.RO.

UPDATE 10:47 / MIRCEA SANDU deplînge moartea fostului mare a arbitru Nicolae Rainea. “Condoleanţe familiei. Am pierdut un mare om, au rămas jigodiile”, a fost reacţia lui Mircea Sandu pentru FANATIK.RO.

UPDATE 10:37 / MIRCEA LUCESCU s-a declarat şocat la auzul veştii că Nicolae Rainea a trecut în nefiinţă. “O tragedie! A fost un om mare! Îmi pare extrem de rău!”, a fost reacţia lui Mircea Lucescu pentru FANATIK.RO.

Arbitrajul românesc este în doliu! Nicoale Rainea s-a stins în această dimineaţă în jurul orei 5:00. Acesta a avut o gripă banală săptămîna trecută care s-a transformat într-o viroză puternică pentru că nu fusese tratată, anunţă gsp.ro.

Cel mai mare arbitru român al tuturor timpurilor a fost internat în spital, iar acolo a făcut un edem pulmonar. În această dimineaţă a făcut stop cardiorespirator şi a murit la spitalul din Galaţi unde fusese internat. Fostul arbitru avea 81 de ani.

“A fost pe mîini foarte bune. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, însă nu s-a mai putut face nimic. Am vorbit acum 5-6 zile cu el, era în vînă, făcea glume, şi chiar îmi spunea că ceea ce trăieşti peste 80 de ani este un bonus de la Dumnezeu”, a spus Adrian Porumboiu.

Nicolae Rainea a intrat în arbitraj în 1959, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. În prima ligă a debutat în 1965, iar doi ani mai tîrziu a fost inclus în lotul FIFA.

S-a retras din arbitraj în anul 1983, însă a rămas pînă nu cu mult timp în urmă membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi observator federal. A fost cetăţean de onoare al oraşului Galaţi, a bifat patru mandate în Consiliul Local, iar din decembrie 2011 stadionul Dunărea a fost redenumit “Nicolae Rainea”.

Rainea a condus la centru peste 400 de meciuri din Divizia A.

A arbitrat 115 de meciuri internationale, dintre care trei finale de competiţii europene intercluburi, finala EURO 1980 şi mai multe meciuri de la Cupa Mondială de Fotbal. El se retrăsese în anul 1984, iar în ultimii ani de viaţă lucra ca observator de meciuri, în cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

REDACŢIA FANATIK TRANSMITE CONDOLEANŢE FAMILIEI ÎNDURERATE!

STEAUA. E dorit de un club URIAŞ din Marea Britanie! “Îl au în vizor”

GIGI BECALI rămîne în AREST. A TURBAT de nervi: “Vor să mă facă!”

De interes NAŢIONAL! Cînd se joacă DERBY de România!

VIDEO / Goluri SENZAŢIONALE în amicalele de LUX! Aici ai TOATE golurile