Fotbal intern

Nicolae Stanciu a dezvăluit motivul pentru care refuză să mai poarte tricoul cu numărul 10. ”Nu vreau să jignesc pe nimeni”

14.11.2019 | 14:44
Nicolae Stanciu a dezvaluit motivul pentru care refuza sa mai poarte tricoul cu numarul 10 Nu vreau sa jignesc pe nimeni
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a dezvăluit motivul pentru care refuză să mai poarte tricoul cu numărul 10 la echipa națională a României. Fotbalistul care a trecut și pe la FCSB a ales numărul 8 la ultima acțiune, iar decar a fost Ianis Hagi, cel care a purtat tricoul cu numărul 10 după aproape 20 de ani de la momentul în care tatăl său juca ultimul meci în tricoul echipei naționale a României (24 iunie 2000).


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,06 este cota pentru “2 la pauză sau la final” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a dezvăluit motivul pentru care refuză să mai poarte tricoul cu numărul 10

”De ceva timp, eu personal, fără să jignesc pe nimeni, nu vreau ca lumea să creadă că nu respect acest număr, mai ales că la noi în echipa naţională e un număr foarte important, eu nu mai cred în numărul 10 din ziua de azi. În tricou, nu în jucător. Poţi să porţi numărul 8 sau oricare alt număr şi să faci ceea ce face un număr 10. Personal, pe mine nu mă interesează acest aspect. La Euro chiar când am început şi am jucat cu numărul 10 a fost din cauză că Maxim nu a prins lotul şi dacă era în lotul pentru Euro cu siguranţă el ar fi purtat acest tricou.

(Care e postul care îţi place cel mai mult în acest moment?) Îmi plac ambele, nu îmi place să joc într-un sistem unde să fiu număr 10 şi doar să încerc să stau acolo, să primesc mingi şi să nu vin înapoi. Pot să joc şi cu doi mijlocaşi centrali, să fiu unul dintre cei doi mijlocaşi centrali dacă am un punct fix acolo, un număr 6, şi cel mai mult îmi place ca inter, un sistem cu 3 la mijloc, un defensiv şi eu să fiu unul dintre interi”, a declarat Nicolae Stanciu, conform telekomsport.ro.

ADVERTISEMENT

România se bate cu Suedia pentru locul 2

Echipa națională a României mai are de jucat două meciuri din Grupa F din preliminariile EURO 2020. Tricolorii se vor duela cu Suedia, vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională, iar apoi vor juca pe Wanda Metropolitano, pe 18 noiembrie, de la ora 21.45, împotriva Spaniei. Cele două partide vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.

După 8 meciuri jucate în Grupa F din cadrul preliminariilor EURO 2020, echipa națională a României se află pe locul 3, cu 14 puncte, la un singur punct în spatele Suediei și la 6 distanță de Spania, Poziția a 4-a este ocupată de Norvegia (11 puncte), selecționată urmată de Insulele Feroe (3 puncte) și Malta (3 puncte).

ADVERTISEMENT