Fotbal international

Nicolae Stanciu, al doilea cel mai scump transfer din istoria Cehiei! Românul e depășit de un atacant care a scris istorie la Sparta

28.01.2019 | 21:51
Nicolae Stanciu al doilea cel mai scump transfer din istoria Cehiei Romanul e depasit de un atacant care a scris istorie la Sparta

Nicolae Stanciu a plecat de la Sparta Praga și mâine dimineață va semna contractul cu Al Ahly Jeddah! Va deveni, în mod oficial, al doilea cel mai scump transfer din istoria Cehiei! Internaționalul român va băga în conturile fostei sale echipe nu mai puțin de 10 milioane de euro. L-a depășit pe Borek Dockal, dar nu s-a apropiat de suma încasată tot de cei de la Sparta pentru Thomas Rosicky.

Fostul atacant a plecat pentru aproximativ 20 de milioane de euro de la echipa pragheză la Borussia Dortmund, în 2001. Nemții au făcut atunci o super afacere. L-au cumpărat pe cel mai bun jucător din campionatul Cehiei pe care l-au transformat într-un adevărat om de gol. 149 de partide a prins Rosicky în tricoul echipei care se află în prezent pe prima poziție în Bundesliga.

Nicolae Stanciu, al doilea cel mai scump transfer din istoria Cehiei! Stanciu la Sparta
Nicolae Stanciu aduce 10 milioane de euro în conturile celor de la Sparta Praga

Nicolae Stanciu, al doilea cel mai scump transfer din istoria Cehiei!

Cu cele 10 milioane pe care le vor încasa pentru Nicolae Stanciu cei de la Sparta Praga bifează astfel și locul 2 în topul celor mai scumpe transferuri făcute vreodată de o echipă din Cehia. Românul i-a costat 4,5 milioane de euro, dar după numai 31 de partide și-a dublat valoarea. Stanciu a venit la Praga în urma unei perioade nu tocmai reușită petrecută la Anderlecht Bruxelles.

Belgienii n-au fost deloc mulțumiți de prestația românului. Stanciu a jucat bine la început, dar pe parcurs s-a stins și conducerea nu i-a mai acordat nicio oportunitate de joc. Ajuns pe banca de rezerve atât el, cât și Alex Chipciu, Stanciu și-a anunțat impresarul că își dorește cu orice preț să plece de la Anderlecht. În doar câteva luni la Praga, mijlocașul a impresionat. A reușit să marcheze de zece ori și a devenit în scurt timp o țintă pentru mai multe echipe puternice. Arabii n-au rezistat tentației și au făcut cea mai bună ofertă.

  • 10 goluri a marcat Nicolae Stanciu pentru echipa națională a României