Fotbal international

Nicolae Stanciu, analizat la sânge de ziariștii cehi: „Nimeni nu s-a întrebat de ce a plecat de la Sparta”

11.04.2020 | 18:18
Nicolae Stanciu analizat la sange de ziaristii cehi Nimeni nu sa intrebat de ce a plecat de la Sparta
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din lotul Slaviei Praga, formație alături de care a impresionat în grupele Champions League, chiar dacă formația cehă nu s-a calificat mai departe.

Nicolae Stanciu, analizat la sânge de cehi

Slavia Praga a avut un sezon admirabil, motiv pentru care cehii au realizat un documentar despre echipă, în care a apărut și s-a vorbit și despre Nicolae Stanciu, mijlocașul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

„Nico este un băiat grozav, profesionist. El când a pierdut mulți bani când s-a întors la Praga și a semnat cu Slavia. S-a scris foarte mult despre el și s-au spus multe lucruri rele.

Cei care l-au criticat nu au dreptate. Nimeni nu s-a întrebat de ce a plecat de la Sparta Praga, dar noi am aflat ce s-a întâmplat. Când ni s-a ivit posibilitatea de a-l transfera ne-am consultat cu mulți oameni care ne-au vorbit foarte frumos despre Stanciu”.

ADVERTISEMENT

„Unul dintre cei cu care ne-am sfătuit a fost David Hovorka (n.r. fost jucător la Sparta Praga). Și el l-a lăudat pe Stanciu”, a vorbit Zdenek Houstecky, antrenorul secund al formației Slavia Praga.

Stanciu nu ar refuza CFR Cluj

Nicolae Stanciu a dezvăluit că l-a sfătuit pe Alexandru Chipciu să aleagă CFR Cluj în perioada de transferuri din iarnă și recunoaște că ar urma același traseu, deși a jucat trei ani la FCSB, contracandidata la titlu a formației lui Dan Petrescu în ultimele sezoane.

ADVERTISEMENT

„Sincer, da, aș alege și eu CFR Cluj. Am vorbit și cu Alex Chipciu, dar nu cred că l-am influențat cu ceva.

Atunci când mi-a cerut părerea, și eu i-am zis că aș alege CFR-ul. Sper să fie bine și să câștige din nou campionatul!”, a declarat Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT
  • 3.200.000 de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, conform transfermarkt.com