Fotbal international

Nicolae Stanciu, așteptat de Laurențiu Reghecampf în Dubai. Galerie foto

29.01.2019 | 17:34
Nicolae Stanciu asteptat de Laurentiu Reghecampf in Dubai Galerie foto

Nicolae Stanciu a luat prin surprindere lumea microbiștilor din România. Mijlocașul naționalei a ales să plece la Al Ahli Jeddah, în schimbul a 10 milioane de euro și să se despartă de Sparta Praga. Inițial s-a crezut că Stanciu va ajunge la formația lui Laurențiu Reghecampf, Al Wasl, dar FANATIK a anunțat destinația reală a decarului naționalei. Cu toate că nu a făcut acest pas, fostul mijlocaș al FCSB a fost așteptat în Arabia Saudită de fostul său antrenor din perioada roș-albastră. (VEZI GALERIE FOTO)

Laurențiu Reghecampf și soția sa, impresarul Anamaria Prodan, l-au așteptat pe Nicolae Stanciu la Dubai. De aici, mijlocașul naționalei a mers către Arabia Saudită. În urmă cu mai multe luni, „Reghe” a recunoscut că și l-a dorit pe internaționalul român la echipa sa:  „Au fost discuții despre Stanciu. Am vorbit despre Nicușor cu conducătorii mei, dar nu s-a realizat din două motive. Primul, financiar, iar al doilea fiindcă cei de la Sparta Praga își doresc să construiască o echipă foarte puternică care să câștige campionatul”, spunea tehnicianul român.

Nicolae Stanciu, criticat pentru decizia de a merge în Arabia Saudită

Transferul lui Nicolae Stanciu a fost aspru criticat de Adrian Porumboiu, cel care l-a lansat la FC Vaslui în fotbalul mare: E o cădere vertiginoasă. Stați liniștiți, nu e un contract fabulos, e o sumă mai mare decât ce are acum, într-adevăr. Eu îl vedeam la Chelsea, la Milan, la echipe mai mari, dar e treaba lui. Nu e deloc de bun augur pentru fotbalul românesc, dacă cel mai bun jucator, pe care ne bazam că ne va califica la Euro, se transferă la arabi. El putea să plece pe alea 10 milioane în Anglia, la ce valoare are. Ce să facă clubul? Are doar un milion peste cât avea Adailton la Vaslui”, a mai spus Adrian Porumboiu.

În schimb, trecerea lui în fotbalul arab nu îl afectează pe selecționerul României, Cosmin Contra: „Am văzut părerile multora despre nivelul campionatului de acolo… Sunt părerile lor și asta e. Nicușor Stanciu rămâne în vederile mele și dacă acest transfer se realizează. Orice jucător important pentru echipa națională va rămâne în atenția mea indiferent unde se va transfera”, a declarat selecționerul, pentru FANATIK.