Sport

Nicolae Stanciu, campion în China cu Wuhan Three Towns: „Munca și sacrificiile nu au fost în zadar!”

Nicolae Stanciu a devenit campion în China cu nou-promovata Wuhan Three Towns, dar modul cum a fost decis titlul este unul incredibil.
31.12.2022 | 13:52
Nicolae Stanciu campion in China cu Wuhan Three Towns Munca si sacrificiile nu au fost in zadar
Nicolae Stanciu și trofeul de campion al Chinei. foto: Instagram
ADVERTISEMENT
31-12-2022
11:56

Prima reacție a lui Nicușor Stanciu după ce a devenit campion în China cu Wuhan Three Towns

Nicolae Stanciu a câștigat titlul în China cu nou proomovata Wuhan Three Towns și a devenit primul fotbalist român care reușește această performanță în patru țări diferite.

Mijlocașul român a sărbătorit pe teren alături de coechipieri și fani acest succes, s-a pozat cu trofeul, după care a postat un mesaj pe contul său de Instagram.

Când am aflat că sunt primul român din istorie care câștigă titlul de campion în 4 țări diferite și că mai sunt în jur de 40 de jucători în lume care au reușit asta, am realizat că toată munca și sacrificiile pe care le-am făcut de-a lungul carierei nu au fost în zadar.

Faptul că am ajuns la această performanță mă face să uit de toată suferința, de efortul depus, de timpul petrecut departe de cei dragi. Mă motivează să muncesc și mai mult, să progresez și să devin cea mai bună versiune a mea, atât pe terenul de fotbal, cât și în viața de zi cu zi.

Îmi doresc ca în continuare să-mi pot face țara, părinții, frații, soția și fetițele noastre mândri de mine!”, a scris internaționalul român imediat după ce a devenit campionul Chinei.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by NStanciu (@nicolaestanciu_7)

 

„Tu ești de departe numărul 1! Te iubesc”, i-a răspuns imediat, într-un comentariu, Anamaria Prodan, impresarul său.

Final de an cum nu se poate mai bun pentru Nicolae Stanciu. Internaționalul român a devenit campion în China cu nou-promovata Wuhan Three Towns, echipă la care s-a transferat în luna ianuarie.

Nicolae Stanciu a devenit campion în China datorită golaverajului. Ultima etapă a fost anulată din cauza COVID

Nicolae Stanciu și-a trecut în palmares titlul de campion al Chinei în tricoul nou-promovatei Wuhan Three Towns, chiar dacă mai era de disputat o etapă din campionat.

ADVERTISEMENT

Înaintea acesteia, formația românului se afla la egalitate pe primele două locuri ale clasamentului cu Shandong Taishan, ambele având câte 75 de puncte. Wuhan era însă pe primul loc, datorită unui golaveraj mai bun.

În meciul direct, disputat la începutul lunii decembrie, cele două rivale au încheiat la egalitate, scor 1-1. Stanciu a avut atunci un rol important în stabilirea rezultatului final, oferind pasa decisivă la golul marcat de Wuhan.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, se părea că titlul urma să se decidă în ultima rundă, atunci când Wuhan Three Towns urma să joace împotriva lui Tianjin Jinmen Tiger, iar Shandong Taishan cu Beijing Guoan.

Numai că… surpriză! Adversarele celor două contracandidate la titlu au declarat forfait pentru etapa finală, din cauza cazurilor de COVID existente în loturile lor, anunțul fiind făcut printr-un comunicat de Federația Chineză de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Astfel că, la egalitate de puncte și cu aceleași rezultate în meciurile directe, încheiate de două ori cu 1-1, departajarea s-a făcut la golaveraj. Iar câștig de cauză a avut Wuhan Three Towns, cu un golaveraj de 88-28, față de 84-29 al celor de la Shandong Taishan.

Nicolae Stanciu, singurul fotbalist român campion în patru țări

Transferat la finalul lunii ianuarie 2022 de la Slavia Praga la Wuhan Three Towns pentru aproximativ 4 milioane de euro, Nicoae Stanciu a dat lovitura în tricoul nou-promovatei din China. Om de bază la Wuhan, el a avut o contribuție importantă în cucerirea titlului încă din primul sezon și a bifat un record greu de egalat.

ADVERTISEMENT

Conform clauzelor din contract, dezvăluite în exclusivitate de FANATIK în momentul perfectării trasferului, gruparea chineză va trebui să mai achite încă 500.000 de euro datorită (sau din cauza, luați-o cum vreți) cuceririi titlului. Acesta era unul dintre bonusurile de performanță agreate de cele două părți, în timp ce salariul internaționalului român era stabilit la 2,5 milioane de euro pe sezon.

Odată cu acest trofeu, Nicolae Stanciu devine primul fotbalist român campion în patru țări diferite. Până la titlul cu Wuhan Three Towns, internaționalul român mai obținuse aceeași performanță în România cu FCSB (2015 și 2015), în Belgia cu Anderlecht (2017) și în Cehia cu Slavia Praga (2020 și 2021).

Cu titluri în trei țări diferite se pot lăuda Gică Popescu (România cu Steaua, Olanda cu PSV Eindhoven și Turcia cu Galatasaray) și Adi Ilie (România cu Steaua, Spania cu Valencia și Turcia cu Galatasaray). Câte două astfel de performanțe au Gică Hagi (România cu Steaua și Turcia cu Galatasaray), Cristi Chivu (Italia cu Inter și Olanda cu Ajax) sau Viorel Moldovan (Franța cu Nantes și Elveția cu Grasshopper).

  • 5.500.000 de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, conform site-ului transfermarkt
ADVERTISEMENT