Sport

Nicolae Stanciu, debut de vis la Wuhan Tree Towns. A ratat naționala, dar a fost cel mai bun de pe teren în China. Video

Nicolae Stanciu a avut parte de un debut cu adevărat fulminant la noua sa echipă, Wuhan Tree Towns, și asta cu o zi înainte ca naționala României să joace în Muntenegru.
03.06.2022 | 18:15
Nicolae Stanciu debut de vis la Wuhan Tree Towns A ratat nationala dar a fost cel mai bun de pe teren in China Video
Nicolae Stanciu a avut parte de un debut cu adevărat fulminant la noua sa echipă, Wuhan Tree Towns, și asta cu o zi înainte ca naționala României să joace în Muntenegru. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că selecționerul Edi Iordănescu nu se va baza pe serviciile jucătorului plecat în iarnă de la Slavia Praga pentru partidele din luna iunie.

Debut impresionant pentru Nicolae Stanciu la Wuhan Tree Towns

Criticat din toate părțile că a ales să meargă în campionatul Chinei, acolo unde va fi plătit mai bine decât în Cehia, Nicolae Stanciu a ținut să le dea peste nas tuturor contestatarilor și a avut un debut excelent la Wuhan Tree Towns.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 29 de ani a fost folosit ca titular în meciul din deplasare cu Hebei, din prima etapă a noului sezon din China. Antrenorul spaniol Pedro Morilla l-a jucat în postura de mijlocaș central ofensiv într-un sistem 4-4-2.

Într-o echipă cu trei brazilieni titulari și altul intrat în partea secundă, Stanciu a fost cel care a strălucit. Deși nu a marcat și nici nu a oferit vreun assist în victoria obținută de Wuhan Tree Towns, scor 4-0, românul a impresionat cu siguranța sa și cu calitatea paselor.

ADVERTISEMENT

Stanciu a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 9. El a preluat balonul la 25 de metri, a driblat mai mulți adversari și a șutat la poartă. Execuția sa a fost deviată de un fundaș de la Hebei și s-a oprit în bara porții adverse.

Stanciu, omul meciului

Victoria lui Wuhan Tree Towns, care s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului din China, au fost marcate de brazilienii Wallace (27), Davidson (45+2) și de chinezii Haoyang Xu (77) și Yifei Sang din penalty (84).

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a primit nota 9,5 pe Sofascore, cea mai mare dintre jucătorii aflați pe teren. El a avut 139 de atingeri, cinci pase cheie, 13 centrări, 19 mingi lungi și două driblinguri reușite. De asemenea, a expediat două șuturi pe spațiul porții și unul pe lângă.

Nicolae Stanciu debut Wuhan Tree Towns

La începutul anului, mijlocașul român alegea surprinzător să plece de la Slavia Praga în campionatul Chinei, care nu mai are forța financiară din anii trecuți. În plus, odată cu această mutare, Stanciu se îndepărtează serios de echipa națională.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că internaţionalul român a refuzat iniţial oferta chinezilor, însă a fost presat să accepte transferul, care îi aduce şi un câştig financiar important. Deşi a semnat pentru următorii trei ani cu Wuhan, sunt şanse mari ca aventura să se încheie după doar un sezon.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,39 este cota pentru ”șansă dublă: 12” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT