Sport

Nicolae Stanciu, după ce România a mai ratat un turneu final: “Nu suntem prima generație care nu s-a calificat. S-a terminat pe 4 în precedentele campanii”

Căpitanul naționalei de fotbal a României în meciul cu Liechtenstein, Nicolae Stanciu, era dezamăgit după ratarea întrării în baraj, dar optimist în privința viitoarelor calificări.
14.11.2021 | 21:58
Nicolae Stanciu dupa ce Romania a mai ratat un turneu final Nu suntem prima generatie care nu sa calificat Sa terminat pe 4 in precedentele campanii
ADVERTISEMENT

În absența lui Vlad Chiricheș, care a acuzat o suprasolicitare musculară la nivelul coapsei stângi după partida cu Islanda, căpitanul primei reprezzentative în meciul cu Liechtenstein a fost Nicolae Stanciu. Victoria cu 2-0 nu ne-a ajutat cu nimic, deoarece Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1.

Dezamăgirea este mare, așa cum am zis și după meciul cu Islanda. Calificarea am pierdut-o în meciul cu Islanda, acela a fost meciul decisiv, în care depindeam doar de noi, ne trebuia victoria.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că mai erau speranțe, dar nu mai depindeam doar de noi. Și, având în vedere și rezultatul pe care l-a obținut Macedonia și Armenia era destul de greu de crezut că se va mai încurca.

Am auzit lumea bucurându-se când Islanda a egalat Macedonia de Nord, dar toți am încercat să rămânem concentrați la jocul nostru, să nu se întâmple aici vreo surpriză neplăcută.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu crede că echipele românești ar trebui să joace an de an în cupele europene

Nu știu ce ar trebui să se schimbe, pentru că nu mai cunosc așa de amănunțit situația cluburilor din România sau tot ceea ce se întâmplă. Ca să dau un exemplu, în Cehia nu sunt întârzieri cu plata salariilor, patronii nu vorbesc în presă. Acolo se întâmplă doar lucruri normale.

În primul rând, cred că echipele de club, și aici mă refer la cele 3-4 formații puternice din România, ar avea constanță să joace an de an în grupele cupelor europene fotbalul românesc ar crește, cu siguranță.

ADVERTISEMENT

Echipa a început să se închege, consideră Nicolae Stanciu

Noi credem și avem speranțe înainte de fiecare campanie, dar nu suntem prima generație care nu s-a calificat. Chiar ne spunea ‘Mister’ nu neapărat să fim mândri de ceea ce am realizat, că practic nu ne-am calificat.

Dar în precedentele campanii s-a terminat pe locul 4 sau chiar mai jos. Acum am fost aproape de un loc de baraj. Noi credem, în continuare, că putem să reușim, suntem câțiva jucători de foarte mult timp la națională, echipa a început să se închege.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta ar trebui să dea speranțe fanilor, pentru că tinerii jucători evoluează în campionate bune, a început să se lege jocul și la națională, iar ceea ce au reușit la tineret cu siguranță că vom realiza și la echipa mare”, a declarat jucătorul Slaviei Praga.

Dennis Man: „Trebuia mai multă muncă.

La rândul lui, Dennis Man a declarat: „La un moment dat am auzit că se bucurau oamenii în tribune, erau fericiți, dar, din păcate, rezultatul meciului din partea cealalată nu ne-a fost favorabil. Ne pare rău și trebuie să fim puternici să mergem înainte.

Nu știu unde s-a pierdut, exact, calificarea. Noi trebuia să dăm mai mult la fiecare meci, să luăm fiecare meci în parte, să-l tratăm cu maximă seriozitate. Cred că trebuia mai multă muncă.

Dennis Man are încredere în toți jucătorii de la națională

Personal, m-am bucurat foarte mult pentru golul pe care l-am marcat. Dar, având în vedere că nu ne-am calificat, este o bucurie pe jumătate.

Este o dezamăgire foarte mare, dar, așa cum am mai spus, trebuie să fim puternici, să ne uităm unul la celălalt și, pe viitor, să nu mai facem aceleași greșeli pe care le-am făcut până acum.

Cu siguranță că echipa națională se poate califica la un turneu final. Eu știu ce se întâmplă aici, suntem prieteni toți în vestiar. Eu am încredere mare în băieți și cred că avem șanse să ne calificăm”, a precizat jucătorul care a deschis scorul în meciul cu Liechtenstein, câștigat de tricolori cu 2-0.

ADVERTISEMENT