Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Nicolae Stanciu, după România – Olanda 0-3: „Ieșim fără regrete ca la final să ne strângem mâinile”

Nicolae Stanciu nu are regrete după România - Olanda, scor 0-3, în optimi la EURO 2024. Căpitanul „tricolorilor” se gândește deja la preliminariile Cupei Mondiale 2026.
02.07.2024 | 22:16
Nicolae Stanciu dupa Romania  Olanda 03 Iesim fara regrete ca la final sa ne strangem mainile
Nicolae Stanciu a tras concluziile după înfrângerea României cu Olanda și eliminarea de la EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România nu a putut repeta performanța din meciul cu Ucraina de pe Allianz Arena, scor 3-0 în prima etapă a grupelor de la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu a pierdut categoric pe arena din Munchen, scor 0-3 cu Olanda în optimile competiției. Nicolae Stanciu este mulțumit pentru că „tricolorii” au dat totul pe teren.

Nicolae Stanciu, după România – Olanda 0-3: „Știam că e o echipă bună, chiar dacă nu au început bine acest EURO”

România a părăsit EURO 2024 în faza optimilor. Visul frumos al naționalei lui Edi Iordănescu a fost distrus de „Portocala Mecanică”, aflată la cel mai bun meci de la turneul final din Germania. Nicolae Stanciu este convins că golul marcat de Gakpo a dat lucrurile peste cap.

ADVERTISEMENT

„Sigur că e greu. Toată lumea îşi dorea să continuăm, să ajungem în sferturi. Multe nu ar fi de zis. Am început bine. După a picat acel gol şi au controlat jocul. Ultimele două goluri au venit aşa… nu era normal să lăsăm spaţii.

Am încercat să egalăm, să revenim, nu mai conta că era 2 sau 3-0. Ştiam că e o echipă bună, chiar dacă nu au început bine acest EURO.Eu sunt mândru de colegii mei, de toţi oamenii din jurul echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

„Adversarul a fost mai bun și a meritat să câștige”

Ce am vorbit prima dată, în dimineaţa meciului din Andorra, am şi făcut. Adică ieşim după fiecare meci fără regrete ca la final să ne privim în ochi şi să ne strângem mâinile.

Adversarul a fost mai bun şi a meritat să câştige şi noi ne-am privit în ochi pentru că toată lumea a făcut ce a depins de el, pentru ca echipa să aibă rezultate. Cred că am făcut o treabă bună pentru că au trecut 24 de ani de când am ieşit dintr-o grupă”, a declarat Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României a fost titular contra Olandei. Internaționalul român de la Damac a fost înlocuit în minutul 88 cu Darius Olaru. Mijlocașul a primit nota 6,2 din partea celor de la Flashscore.

Nicolae Stanciu, cu gândul la Cupa Mondială 2026: „Acest grup are tot ce îi trebuie”

Nicolae Stanciu le-a mulțumit suporterilor pentru atmosfera de poveste creată la toate meciurile naționalei României de la EURO 2024. „Veteranul” de la naționala României este optimist cu privire la preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

ADVERTISEMENT

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor pentru ce au putut să facă din momentul în care am aterizat în Germania, de la primul antrenament, cu 5000 de oameni, şi tot ce s-a întâmpla la fiecare meci. Sper să fie mândri de noi pentru că pentru ei jucăm, pe ei vrem să îi facem fericiţi şi sper că le-am făcut o vară frumoasă.

E devreme, doar ce s-a încheiat meciul, dar suntem conştienţi că ce va urma va fi mai dificil. Nu mă refer doar la Liga Naţiunilor, dar şi la preliminariile pentru Cupa Mondială. Cred că acest grup are tot ce îi trebuie ca să se califice la Mondiale”, au fost cuvintele lui Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT
9.00 este cota Betano pentru pronosticul „Olanda câștigă Euro 2024”