Sport

Nicolae Stanciu face furori în China! Internaționalul român a marcat un gol de excepție și a oferit o pasă decisivă. Video

Nicolae Stanciu (29 de ani) continuă să fie unul dintre cei mai buni fotbaliști din China. Playmakerul român a fost decisiv pentru Wuhan Three Lions în victoria cu Hebei, scor 5-0.
26.06.2022 | 13:22
Nicolae Stanciu face furori in China Internationalul roman a marcat un gol de exceptie si a oferit o pasa decisiva Video
Nicolae Stanciu face furori în China! Internaționalul român a marcat un gol de excepție și a oferit o pasă decisivă. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu (29 de ani) a început ca titular meciul din etapa cu numărul 6 din Super Liga Chineză. Wuhan Three Lions a învins-0 cu 5-0 pe Hebei, iar internaționalul român a contribuit enorm la acest succes.

Nicolae Stanciu strălucește în China! Gol și pasă de gol pentru Wuhan Three Lions

Nicu a ieșit la rampă mai întâi în minutul 24, atunci când l-a servit excelent pe Ademilson, atacantul brazilian care a înscris cel de-al doile gol al gazdelor.

ADVERTISEMENT

Nouă minute mai târziu, Stanciu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Playmakerul român a fost cel care a pus scor de neprezentare pe tabela de marcaj, cu o execuție de toată frumusețea.

După doar șase etape scurse din prima ligă a Chinei, Wuhan Three Lions este pe primul loc al clasamentului, cu 16 puncte, cu două mai multe decât Henan. Echipa lui Nicolae Stanciu are un golaveraj foarte bun, 19 goluri marcate și doar trei încasate.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe internaționalul român, acesta a ajuns la trei goluri și patru pase decisive. Stanciu este al doilea cel mai bine cotat fotbalist din China, după Oscar.

Brazilianul, care s-a consacrat la Chelsea, e cotat de transfermarkt.com la 15 milioane de euro, în timp ce românul are o cotă de piață de 5,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Marius Niculae: „Nu cred că Stanciu va mai veni la națională”

Cu 54 de selecții și 11 goluri sub tricolor, Nicolae Stanciu n-a mai fost convocat la echipa națională de când s-a transferat în China. În 2013, Marius Niculae a jucat la Shandong Luneng și nu crede că playmakerul lui Wuhan Three Lions va reveni din Asia la prima reprezentativă.

„Eu cred că da (n.r. – Stanciu nu va mai veni la națională). Dacă alegi opțiunea asta pentru bani, eu cred că și-a asumat. Dar e posibil să-l vedem la națională dacă selecționerul are nevoie. Dacă vrei să faci bani în America sau în China, cred că întâi trebuie să faci carieră în Europa.

ADVERTISEMENT

Și când te duci acolo te duci la 30 de ani și pe un contract mai bun, dacă ai făcut carieră în Europa. Eu zic că merită încercat în Europa, chiar dacă sunt sumele mai mici”, a declarat Marius Niculae.

ADVERTISEMENT