Fotbal international

Nicolae Stanciu, fotbalistul MILION pentru patronii lui! Câți bani s-au plătit de-a lungul timpului pentru mijlocașul român

28.01.2019 | 19:08
Nicolae Stanciu fotbalistul MILION pentru patronii lui Cati bani sau platit dea lungul timpului pentru mijlocasul roman

Nicolae Stanciu a devenit de-a lungul timpului fotbalistul MILION pentru patronii lui! De la Gigi Becali, până la șefii de la Bruxelles sau Praga, mijlocașul a însemnat o adevărată rețetă financiară. Nu toți au ieșit însă pe plus în această ecuație. Astfel, primul om care a beneficiat de „afacerea Stanciu” a fost Adrian Porumboiu. Cel care a deținut FC Vaslui a plătit nu mai puțin de 250 de mii de euro către Apullum Alba Iulia pentru a-l lua pe Stanciu.

Multă lume l-a acuzat atunci pe finanțatorul moldovenilor, dar acesta și-a frecat mâinile de fericire la doar doi ani distanță. Prietenul Gigi Becali a fost cel care l-a dorit la FCSB și i-a umflat conturile lui Porumboiu. 700 de mii de euro a plătit latifundiarul din Pipera pentru Nicolae Stanciu, o sumă destul de mare pentru un transfer intern. Nicolae Stanciu avea să-l răsplătească însă din plin pe Becali.

Nicolae Stanciu, fotbalistul MILION pentru patronii lui! stanciu
Nicolae Stanciu pe vremea când semna cu Sparta Praga

Nicolae Stanciu, fotbalistul MILION pentru patronii lui!

După aproape 3 ani de zile petrecuți la FCSB și o prestație de zile mari care l-a propulsat și la echipa națională, belgienii de la Anderlecht n-au mai rezistat. S-au pus la masa negocierilor cu Gigi Becali și patronul roș albaștrilor și-a jucat cartea perfect. A scos nu mai puțin de 9,8 milioane de euro de pe urma transferului, o sumă aproape incredibilă în ultima perioadă pentru fotbalul românesc.

Nu s-a terminat prea bine însă pentru cei de la Bruxelles care n-au avut prea multă răbdare cu internaționalul român. După câteva meciuri bune a urmat o perioadă mai slabă a mijlocașului și Anderlecht anunța că acesta este pus pe lista plecărilor. Sparta Praga a fost formația care l-a dorit și cea care a plătit jumătate din suma cheltuită de belgieni. 4,5 milioane de euro și-au recuperat cei de la Anderlecht,  dar „țeapa” avea să fie una și mai mare. După numai 31 de partide în Cehia, Stanciu a prins un nou transfer. De data aceasta, mijlocașul a fost cotat la 10 milioane de euro, bani pe care Al Ahly Jeddah i-a plătit imediat pentru jucătorul român.

  • 10 goluri a marcat Nicolae Stanciu pentru echipa națională a României