Sport

Nicolae Stanciu, gol la vinclu din lovitură liberă! Internaționalul român o ține pe Wuhan Three Towns în lupta pentru titlu. Video

Nicolae Stanciu a înscris un gol spectaculos direct din lovitură liberă pentru Wuhan Three Towns. Spectatorii au aplaudat în picioare execuția fabuloasă.
27.12.2022 | 16:16
Nicolae Stanciu gol la vinclu din lovitura libera Internationalul roman o tine pe Wuhan Three Towns in lupta pentru titlu Video
Stanciu, gol împotriva lui Neymar în Arabia Saudită.
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu continuă să-i aducă în extaz pe suporterii chinezi ai lui Wuhan Three Towns. Internaționalul român a deschis scorul în ultimul meci printr-o execuție perfectă la vinclu din lovitură liberă.

Nicolae Stanciu, gol din lovitură liberă pentru Wuhan Three Towns

Nicolae Stanciu a deschis scorul în prelungirile primei reprize pentru Wuhan Three Towns în victoria cu Zhejiang Professional, scor 2-0, din penultima etapă a campionatului din China.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a marcat al 10-lea gol în tricoul chinezilor printr-o execuție de poveste la vinclu direct din lovitură liberă. În minutul 45+4, mijlocașul român a șutat de la distanță și a trimis mingea la „păianjen”, lăsându-l fără replică pe portarul oaspeților Chao Gu.

Echipa lui Nicolae Stanciu se află în bătălie strânsă cu Shandong Taishan pentru titlul de campioană în Super League, primul eșalon al fotbalului din China. Grație victoriei cu Zheijang Professional, cele două formații se află la egalitate de puncte cu o etapă rămasă înainte de final.

ADVERTISEMENT

Cum se decide campioana în China dacă Wuhan Three Towns și Shandong Taishan se află la egalitate

Atât Wuhan Three Towns, cât și Shandong Taishan au ratat șansa de a-și adjudeca un avantaj important în finalul campionatului. În etapa a 32-a, atât echipa lui Nicolae Stanciu, cât și campioana din 2021 din China au pierdut și au rămas la egalitate de puncte.

Shandond Taishan a câștigat la masa verde în runda cu numărul 33, în timp ce Wuhan Three Townsa a câștigat la limită, astfel cele două formații au același număr de puncte, 75.

ADVERTISEMENT

Primul criteriu de departajare folosit în campionatul chinez se referă la rezultatul din meciurile directe. Cum ambele partide din campionat s-au terminat la egalitate, cu acelaşi scor, 1-1, următorul criteriu de departajare este mai neobișnuit.

Departajarea între cele două echipe asiatice se va face luând în calcul clasamentul din campionatul de tineret (U19) al Chinei, criteriu folosit pentru prima oară în China începând cu 2018.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Nicolae Stanciu în tricoul celor de la Wuhan Three Towns

Nicolae Stanciu s-a acomodat la Wuhan Three Towns, în China, unde s-a transferat în primăvară pentru 4 milioane de euro de la Slavia Praga.

Internaționalul român a adunat 26 de apariții în tricoul echipei chineze, reușind să marcheze 10 goluri și să paseze decisiv de 12 ori.

În cazul în care Wuhan Three Towns va câștiga Super League, va accede direct în grupele Ligii Campionilor Asiei. Locurile secunde, 2-3, vor juca în preliminariile competiției.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, conform Transfermarkt. 
  • 56 de apariții și 11 goluri sunt cifrele lui Stanciu în tricoul naționalei României. 
ADVERTISEMENT