ADVERTISEMENT
Sport

Nicolae Stanciu, în atenția unui club uriaș din Europa. Câți bani cere Slavia Praga

Nicolae Stanciu a avut un sezon de excepție cu Slavia Praga și un club mare din Europa se arată interesată de transferul său.
Autor: Traian Terzian | 31.05.2021 | 19:12
Nicolae Stanciu, în atenția unui club uriaș din Europa. Câți bani cere Slavia Praga
Nicolae Stanciu a avut un sezon de excepție cu Slavia Praga și un club mare din Europa se arată interesată de transferul său. Sursă foto: Twitter

Internaționalul român în vârstă de 28 de ani a reușit eventul în Cehia și a ajuns cu Slavia până în sferturile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

Prestațiile excelente avute în ultima perioadă l-au făcut pe selecționerul Mirel Rădoi să-l pună în lotul lărgit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde fiecare reprezentativă poate aduce trei jucători mai mari de 23 de ani.

Un club mare din Europa vrea transferul lui Nicolae Stanciu

Evoluțiile lui Nicolae Stanciu, în special cele reușite în Europa League, l-au făcut un jucător interesant pentru multe cluburi mari din Europa și ofertele nu au întârziat să apară.

Conform publicației turce Fanatik, managerul lui Galatasaray Istanbul, Fatih Terim, l-a pus pe mijlocașul român în capul listei de transferuri în încercarea de a revigora lotul formațiie care nu a mai câștigat campionatul de doi ani.

ADVERTISEMENT

Oficialii grupării turce au avut un prim contact cu omologii de la Slavia Praga și au fost informați că prețul de transfer al lui Stanciu este de 6.000.000 de euro.

Românul, cel mai bun străin din campionatul Cehiei

În cazul în care transferul se va realiza, Stanciu ar deveni al 14-lea jucător român din istoria lui Galatasaray, după Iosif Rotariu, Gică Hagi, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gică Popescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici și Florin Andone.

Pe lângă permanțele colective realizate cu Slavia Praga, internaționalul român a fost desemnat cel mai bun jucător străin din campionatul Cehiei și a fost votat favoritul fanilor campioanei.

ADVERTISEMENT

Stanciu a jucat 45 de meciuri în toate competițiile și a marcat 16 goluri, dintre care 12 doar în campionat. Românul este jucătorul din Cehia care a contribuit la cel mai mare număr de goluri (18), având și 6 assist-uri.

Stanciu nu a convins la națională

Imediat după ce Slavia Praga a eliminat-o pe Rangers în optimile de finală ale Europa League au apărut informații conform cărora managerul scoțienilor, Steven Gerrard ar fi interesat de transferul românului.

ADVERTISEMENT

În schimb, Nicolae Stanciu nu a avut aceleași prestații bune și atunci când a jucat pentru echipa națională. Mai mult, a fost în dese rânduri criticat și asta pentru că de la el se aștepta să fie liderul ”tricolorilor”.

”Eu îl aștept pe Nicu să explodeze și la echipa națională. Chiar dacă a avut evoluții bune în cadrul grupului, îl aștept să facă mai mult, pentru că el este jucătorul de la care ne așteptăm să tragă echipa după el”, spunea Lucian Sânmărtean în luna martie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT