Fotbal intern

Nicolae Stanciu, încrezător înaintea meciului Norvegia – România: ”Suntem o generaţie foarte bună”. VIDEO

04.06.2019 | 17:40
Nicolae Stanciu increzator inaintea meciului Norvegia  Romania Suntem o generatie foarte buna VIDEO

Mijlocașul Nicolae Stanciu este încrezător înaintea meciului Norvegia – România, din preliminariile Campionatului European din 2020, și crede că ”tricolorii” se pot impăune în partida de la Oslo. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a vorbit și despre situația sa de la echipa de club, Al Ahli din Arabia Saudită, și a precizat că nu știe dacă va continua acolo deși s-au rezolvat problemele financiare.

Nicolae Stanciu, încrezător înaintea meciului Norvegia – România: ”Nu ne vom considera slabi”

”Avem două meciuri în deplasare şi ca să păstrăm şanse certe de calificare avem nevoie de şase puncte. Vom munci mult, vom încerca să asimilăm repede ceea ce ne cere antrenorul şi sperăm ca tactica pe care o va alege în meciul cu Norvegia să fie una bună şi să venim acasă cu cele trei puncte. Din punctul meu de vedere ar fi obligatoriu să luăm şase puncte. Oricum ne aşteaptă un meci greu în Norvegia”, a spus încrezător Nicolae Stanciu înaintea meciului Norvegia – România.

”Nu am apucat să vorbim despre ei, dar am văzut meciul lor cu Spania. Au jucat de la egal la egal, au o echipă puternică. Clar nu o să subestimăm Norvegia, dar nici nu ne vom considera slabi, chiar dacă nu am avut rezultate foarte mari. Eu cred că suntem o generaţie foarte bună. De fiecare dată am pregătit meciurile foarte bine, am avut o tactică bine pusă la punct, avem o atitudine corectă”, a mai declarat internaționalul român într-un interviu acordat pentru FRFTV.

Răzvan Marin și Nicolae Stanciu discută în timpul meciului Suedia – România

”Nu ştiu dacă viitorul meu este legat de Al Ahli”

Nicolae Stanciu a vorbit și despre situația de la Al Ahli și desporefaptul că nu s-a acomodat foarte bine în Arabia Saudită: ”Nu am fugit de la echipă, aşa cum s-a scris. Pur şi simplu, după mai multe notificări ale avocatului am decis că e mai bine să plec pe data de 14 mai, când ei aveau ultimul termen de plată. Am plecat, pe 11 am avut meci şi până pe 14 m-am antrenat. Nu am pierdut nimic. Între timp, situaţia s-a rezolvat şi o să mă întorc acolo”.

”Pe mine nu m-a afectat deloc, ştiam că se va rezolva. Nu ştiu dacă viitorul meu este legat de Al Ahli, cert este că sunt jucătorul lor. Nu regret transferul acolo, fotbalistic echipele au în componenţă opt străini, este un nivel destul de ridicat. Din punctul ăsta de vedere nu cred că am făcut un pas în spate aşa cum au spus toţi. În schimb cu viaţa de acolo, cum se trăieşte, îmi este mai greu. Nu m-am acomodat aşa bine, dar uşor-uşor cred că o să înceapă să fie bine, dacă voi continua acolo”, a precizat Stanciu în încheiere.

Selecționerul Cosmin Contra a convocat 26 de jucători pentru meciurile cu Norvegia (7 iunie, la Oslo) și Malta (10 iunie, la Ta’Qali), din preliminariile Euro 2020. Norvegienii și-au nominalizat și ei jucătorii pentru întâlnirea cu România, iar pe lista se află toate numele importante.