Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Nicolae Stanciu, interviu eveniment din Germania! Ce spune despre calificarea în optimi la EURO 2024 și despre gestul fabulos față de Moruțan

Nicolae Stanciu a oferit un interviu inedit în Germania în care a discutat despre calificarea în optimi la EURO 2024, dar și despre gestul făcut pentru Olimpiu Moruțan.
25.06.2024 | 23:10
Nicolae Stanciu interviu eveniment din Germania Ce spune despre calificarea in optimi la EURO 2024 si despre gestul fabulos fata de Morutan
Nicolae Stanciu despre calificarea în optimi la EURO 2024. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Înainte de această ediție a Campionatului European, Nicolae Stanciu a ales să facă un gest fabulos pentru Olimpiu Moruțan. În cadrul unui interviu, căpitanul României a discutat despre acest lucru, dar și despre calificarea în optimi la EURO 2024.

Nicolae Stanciu, interviu eveniment din Germania! Ce spune despre calificarea în optimi la EURO 2024

În cadrul unui interviu dat în Germania, Nicolae Stanciu susține că echipa națională a României are încredere maximă în calificarea în optimi de la EURO 2024. Căpitanul “tricolorilor” a mărturisit că toată echipa este motivată pentru a reuși acest lucru și că acesta este următorul obiectiv pentru elevii lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

“Simt multă mândrie. Până acum am reușit să facem o Românie întreagă să fie fericită, să fie alături de noi. Este un meci decisiv (n.r. cel cu Slovacia) și suntem foarte aproape să ne îndeplinim un prim obiectiv, să reușim să trecem de faza grupelor.

Toată lumea așteaptă meciul. Suntem entuziasmați, încrezători și vom fi pregătiți la ora jocului. Sperăm ca după meci să ne bucurăm cu fanii noștri.

ADVERTISEMENT

Mentalul este foarte bun. Nu s-a schimbat cu nimic. Așa am fost din prima zi, de când ne-am reunit, după cele două amicale și după victoria cu Ucraina. Suntem foarte încrezători și după eșecul cu Belgia. Știm toți cât am luptat acolo pe teren. 

Cu Slovacia ne-am setat un obiectiv, avem niște principii și atmosfera e bună și suntem pregătiți. Suntem focusați pe acest meci și urmează să ne pregătim cât mai bine.

ADVERTISEMENT

Am venit aici cu mare încredere în noi, pentru că știam ce putem să oferim încă din calificări. Vrem să obținem victoria și știm că ne va aștepta un meci greu, pentru că și ei își doresc același lucru”, a declarat Nicolae Stanciu pentru FRF.TV.

“Încerc să fiu un exemplu pentru ei”

“Sunt mândru de colegii mei, de staff și de toți oamenii din jurul echipei naționale. Sunt mândru că sunt român și sunt extrem de fericit că am putut să readucem bucurie și fericire în sufletele oamenilor de acasă. Sunt mândru și de ei, chiar dacă nu au reacționat așa cum ar fi trebuit înainte de un campionat european. 

ADVERTISEMENT

Noi ne-am setat obiectivele noastre. Primul a fost să vorbim despre grupe și să trecem de ele. Nu vreau să ne gândim mai departe și vreau să luăm fiecare meci în parte și să fim cea mai bună versiune a noastră acolo, să luptăm pentru țara noastră. 

Toți avem o relație foarte bună și nu doar aici la echipa națională. Eu încerc să fiu un exemplu pentru ei, deoarece avem și jucători mai tineri. Le mulțumesc tuturor colegilor mei, pentru că vorbesc frumos de mine. (…) Mă bucur mult că fac parte din acest grupă și că am luat cele trei puncte împreună. Motivația o iau de la ei. Am ce să învăț de la fiecare, de la colegi și de cei din staff, toți cred că te pot învăța câte ceva sau îți pot da o lecție de viață. 

Motivația o mai iau și de la soția mea și de la cele două fetițe ale mele, de la părinții mei, de la frații mei. Toți sunt principala mea sursă de inspirație și îmi dau putere să pot să merg mai departe și să continui să fac lucruri pe care nu credeam că le pot face”, a mai spus Stanciu în cadrul interviului.

Căpitanul României, despre gestul fabulos față de Moruțan

În final, căpitanul României a discutat despre gestul fabulos pe care l-a făcut față de Olimpiu Moruțan, atunci când a decis să preia numărul 21 pentru EURO 2024: “A fost ceva  ce am simțit să fac instant. E un gest pe care inima m-a îndemnat să îl fac. Eram la Mogoșoaia, tocmai ieșeam din cameră și coboram la masa de prânz.

Moru era pe hol cu kinetoterapeutul și făcea exercițiile de recuperare. M-am pus lângă el pe bancă și vedeam cum încearcă să își miște piciorul și să își facă exercițiile. 

Dintr-una într-alta a venit vorba de numărul lui, 21. Atunci i-am simțit durerea și tristețea pe care o avea în timp ce vorbeam. Faptul că nu poate să fie la Campionatul European, iar în acel moment m-am ridicat și m-am dus în cameră la Ianis. I-am zis lui că eu o să joc cu numărul 21 și el să ia numărul 10.

Moru este un om bun, optimist și mereu a fost alături de noi. Eu consider că el este unul dintre cei mai importanți oameni ai noștri în calificări. Ne-a ajutat foarte mult să obținem calificarea aceasta. Nu merita să i se întâmple această accidentare. Asta am simțit eu să fac pentru el. Mă bucur că este cu noi aici”.

Interviul lui Nicolae Stanciu înainte de meciul cu Slovacia

ADVERTISEMENT
4,20 este COTA BETANO pentru "2 solist" la Slovacia - România