Sport

Nicolae Stanciu, la un pas de revenirea în Europa! Cum a picat transferul: „A fost primul pe lista mea”

Nicolae Stanciu (29 de ani), jucătorul lui Wuhan Three Towns, a fost foarte aproape de o revenire într-un campionat din Europa.
18.01.2023 | 20:33
Nicolae Stanciu la un pas de revenirea in Europa Cum a picat transferul A fost primul pe lista mea
6,5 milioane de euro e cota lui Nicolae Stanciu. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mijlocașul naționalei este singurul fotbalist român care a reușit să câștige campionatul în patru țări, iar fostul său antrenor de la Slavia Praga nu l-a uitat.

Slavia Praga a fost aproape să îl repatrieze pe Nicolae Stanciu

Deși joacă la capătul lumii, Nicolae Stanciu a revenit la națională și a atras atenția mai multor cluburi importante din Cehia și România.

ADVERTISEMENT

De altfel, Stanciu chiar a fost la un pas să se întoarcă în Europa, fiind ofertat de Beșiktaș, dar și de Slavia Praga. Dezvăluirea îi aparține fostului său antrenor, care l-a dorit insistent:

„Nico (n.red. Stanciu) a fost primul pe lista mea, clubul a muncit din greu să îl aducă. Atât jucătorul, cât și agentul au fost deschiși să discute despre o revenire, dar problema a fost că clubul din China a avut pretenții exagerate”.

ADVERTISEMENT

Stanciu a reușit o performanță remarcabilă în China, ținând cont că Wuhan era o echipă venită din liga a doua, iar mijlocașul a reușit 10 goluri și 12 pase decisive în 27 de meciuri: „Au promovat din a doua ligă și au câștigat titlul. Din câte știu, conducerea a făcut tot posibilul, dar din punct de vedere economic, o revenire a lui Stanciu este nerealistă”, a declarat Jindrich Trpisovsky, antrenorul Slaviei Praga, potrivit sport.cz.

Nicolae Stanciu, desemnat fotbalistul român al anului 2022

Federația Română de Fotbal i-a acordat trofeul pentru cel mai bun jucător din 2022 lui Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros că mi-am făcut treaba, că am câștigat titlul și asta mă mulțumește și a îndulcit toată situația și faptul că am fost atâtea luni plecat de lângă familie.

Dacă clubul din China va primi o ofertă bună și vor decide că e bine și pentru ei și pentru mine cu siguranță voi fi bucuros”, a spus fostul jucător al FCSB pentru frf.ro.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu e evaluat la 6,5 milioane de euro conform Transfermarkt și mai are contract cu Wuhan până la finalul lui 2024. Din vară, Stanciu va intra în ultimele șase luni de contract și poate semna cu orice echipă.

ADVERTISEMENT