Sport

Nicolae Stanciu, la un pas de revenirea în fotbalul european. Anunțul făcut de impresarul fotbalistului

Nicolae Stanciu este aproape de a reveni în Europa. Impresarul mijlocașului a dezvăluit că românul și-a exprimat deja dorința de a juca din nou la cel mai înalt nivel.
04.11.2022 | 23:27
Nicolae Stanciu la un pas de revenirea in fotbalul european Anuntul facut de impresarul fotbalistului
Nicolae Stanciu este aproape de revenirea în fotbalul european. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a impresionat în China, la Wuhan Three Towns, însă impresarul mijlocașului a lăsat de înțeles că internaționalul român vrea să se întoarcă la Slavia Praga. Mai mult decât atât, clubul din Cehia este deschis în privința unei noi colaborări.

Nicolae Stanciu vrea să revină în Europa la Slavia Praga

Nicolae Stanciu a înregistrat cifre impresionante de la transferul său în China, la Wuhan Three Towns. Internaționalul român a strâns 7 goluri în 17 partide și a dat alte 7 pase decisive în tricoul chinezilor.

ADVERTISEMENT

Deși se simte bine în Asia, Stanciu ar dori să revină în fotbalul european, iar Slavia Praga îl așteaptă cu brațele deschide mai ales după parcursul modest al formației lui Jindrich Trpisovsky în cupele europene.

Pavel Zika, care reprezintă firma SPOCS Global Sports ce îl impresariază pe Stanciu, a dezvăluit că mijlocașul român dorește să revină în lotul campioanei Cehiei.

ADVERTISEMENT

Slavia Praga, evoluții modeste după plecarea lui Nicolae Stanciu

„Stanciu vrea înapoi la Slavia și le-a transmis asta deja”, au fost cuvintele lui Pavel Zika. Nicolae Stanciu mai are contract până în 2024 cu Wuhan Three Towns.

Mijlocașul român, care a adunat 54 de partide în tricoul naționalei României, s-a transferat în primăvară la Wuhan Three Towns de la Slavia Praga pentru 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Jindrich Trpisovsky, antrenorul Slaviei, a tras concluziile după eliminarea echipei sale din grupele Conference League și a mărturisit că Stanciu era o piesă de bază.

„Ne lipsesc pasele și luciditatea lui Stanciu în astfel de momente”, declara Jindrich Trpisovsky, după eliminarea din Conference League.

ADVERTISEMENT

Slavia Praga a avut un sezon slab în cupele europene. Fosta echipă a lui Nicolae Stanciu a pierdut de 2 ori în fața campioanei României și a părăsit Conference League, după ce a încheiat pe locul 3 în grupă.

Slavia Praga va trebui să bage mâna în buzunar pentru Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu este lider în campionatul chinez cu Wuhan Three Towns și este puțin probabil ca formația asiatică să-i dea drumul mijlocașului român pe gratis.

Potrivit presei din Cehia, Slavia va trebui să achite 4 milioane de euro pentru un eventual transfer al lui Stanciu, mutare care s-ar putea oficializa în iarnă. Tot 4 milioane de euro sunt banii cu care Slavia îl ceda în martie pe Stanciu în China.

De asemenea, campioana Cehiei îi plătea lui Al Ahli 4 milioane de euro în 2019 pentru Stanciu. Internaționalul cu 11 goluri pentru naționala României a evoluat pentru Slavia Praga în perioada iulie 2019 – martie 2022.

A adunat 133 de partide pentru formația din Cehia, reușind 33 de goluri și 25 de pase decisive. Două titluri de campion a obținut Nicolae Stanciu alături de Slavia Praga.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, conform Transfermarkt.
  • 17 partide, 7 goluri și 7 pase decisive sunt cifrele lui Nicolae Stanciu în tricoul lui Wuhan Three Towns.
ADVERTISEMENT