Sport

Nicolae Stanciu, pas greșit în China înainte de venirea în lotul României pentru preliminariile Euro 2024. Nota primită de internaționalul român

Nicolae Stanciu și Wuhan Three Towns au călcat strâmb în China. Internaționalul român va sosi în România pentru meciurile echipei naționale cu Kosovo și Elveția.
09.06.2023 | 18:58
Nicolae Stanciu pas gresit in China inainte de venirea in lotul Romaniei pentru preliminariile Euro 2024 Nota primita de internationalul roman
Nicolae Stanciu a remizat cu Wuhan Three Towns în China înainte de a sosi în lotul României. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a fost integralist în remiza celor de la Wuhan Three Towns, scor 1-1 cu Shandong Taishan în etapa cu numărul 12 din campionatul de fotbal al Chinei. Pentru internaționalul român va fi ultimul meci la echipa de club înainte de a se alătura lotului României pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția.

Nicolae Stanciu, pas greșit în China înainte de venirea în lotul României

Wuhan Three Towns a ajuns la al treilea meci consecutiv fără victorie în China. Echipa la care este legitimat Nicolae Stanciu a remizat pe teren propriu, scor 1-1 cu Shandong Taishan în etapa a 12-a din China. Internaționalul român se va alătura lotului condus de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Românul a jucat toate cele 90 de minute ale partidei cu Shandong Taishan și a fost notat cu 6.8 de cei de la Sofascore. Nicolae Stanciu a atins de 51 de ori mingea și a pasat 87% dintre execuții cu acuratețe. Totodată, mijlocașul român nu a contribuit la singurul gol al partidei, marcat de Ademilson în minutul 38.

Nicolae Stanciu a avut două șuturi pe lângă poarta apărată de Dalei Wang. Campioană en-titre în China, Wuhan Three Towns se află pe locul 8 în campionat, cu doar 16 puncte în 12 partide, la 13 lungimi distanță de liderul Shanghai Port.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Nicolae Stanciu în actuala stagiune la Wuhan Three Towns

Nicolae Stanciu este fără gol marcat în cele 13 partide din acest sezon ale lui Wuhan Three Towns. În schimb, internaționalul român a pasat de 7 ori decisiv, de 6 ori în campionat și o dată în finala Supercupei Chinei pe care Wuhan Three Towns a câștigat-o în fața lui Shandong Taishan, scor 2-0.

Nicolae Stanciu a lipsit de la primul antrenament al României înaintea partidelor cu Kosovo, de pe 16 iunie, și Elveția, de pe 19 iunie. Alături de fostul fotbalist de la FCSB au mai lipsit Dennis Man, Valentin Mihăilă și Mario Camora.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu va ajunge în lotul României pe 10 iunie, cu 6 zile înainte de primul meci al acțiunii din această lună, în deplasare cu Kosovo. Fostul fotbalist de la Slavia Praga a fost titular în partidele din martie ale României cu Andorra și Belarus. Mijlocașul român a marcat în fața Belarusului pe Arena Națională în victoria cu 2-1.

România are maximum de puncte după primele două etape din grupa I din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” au învins în deplasare Andorra, scor 0-2 după golurile marcate de Dennis Man și Denis Alibec. Ulterior, selecționata lui Edi Iordănescu s-a impus pe Arena Națională cu Belarus, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu și Andrei Burcă au marcat golurile victoriei pentru „tricolori”. În ambele partide, căpitanul naționalei României a fost Nicolae Stanciu. În tricoul echipei naționale, mijlocașul născut la Alba-Iulia a adunat 58 de selecții și a înscris 12 goluri.

ADVERTISEMENT