Sport

Nicolae Stanciu, peste Ronaldo și Mbappe după prima etapă de la EURO 2024! Topul fantastic în care a fost inclus românul

Nicolae Stanciu, eroul României în meciul cu Ucraina, este peste Ronaldo și Mbappe după prima etapă de la EURO 2024. Topul fantastic în care a fost inclus românul.
19.06.2024 | 16:18
Nicolae Stanciu peste Ronaldo si Mbappe dupa prima etapa de la EURO 2024 Topul fantastic in care a fost inclus romanul
Nicolae Stanciu, peste Ronaldo și Mbappe după prima etapă de la EURO 2024! Topul fantastic în care a fost inclus românul. Sursa foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a pus serios umărul la victoria istorică obținută de România în partida de debut la EURO 2024. „Tricolorii” au învins Ucraina cu scorul de 3-0 și ocupă primul loc în grupa E la finalul primei etape.

Topul fantastic în care a fost inclus românul

Prestația lui Nicolae Stanciu din meciul cu Ucraina, unde a înscris un super-gol și a lovit și bara transversală din corner, nu a fost trecută cu vederea. Fotbalistul român a obținut un punctaj de 28.2 în partida de debut de la EURO 2024, conform site-ului de statistică optaplayerstast.com.

ADVERTISEMENT

Pentru mingile blocate și recuperările din meci, Stanciu a obținut doar două puncte de fiecare, blocând un singur șut pe poartă și reușind doar o singură intercepție. Pentru centrările din timpul meciului, mijlocașul din România a obținut doar 0.8 puncte.

Pentru faulturile câștigate, Stanciu a obținut trei puncte, iar pentru șuturile pe poartă a reușit să obțină patru puncte. Pentru șuturile care nu au fost încadrate pe spațiul porții, fotbalistul a obținut doar două puncte.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, peste Ronaldo și Mbappe după prima etapă de la EURO 2024

Mijlocașul a obținut cel mai mare punctaj grație contribuției sale la goluri. Stanciu a înscris o singură dată, dar a fost suficient ca tricolorul să primească 10 puncte.

În total, căpitanul echipei de fotbal a României a primit 28,2 de puncte pentru prestația avută și se clasează pe locul 24 în topul celor mai multe puncte obținute în prima etapă de la EURO 2024, peste jucători precum Kylian Mbappe sau Cristiano Ronaldo, care nu au prins topul.

ADVERTISEMENT

Vezi mai jos reușitele lui Nicolae Stanciu din meciul cu Ucraina:

reușitele lui Nicolae Stanciu din meciul cu Ucraina
Reușitele lui Nicolae Stanciu din meciul cu Ucraina

Alessandro Bastoni, fotbalistul celor de la Inter Milan, ocupă primul loc, având un punctaj de 39.8, grație prestației sale din partida Italia – Albania, partidă câștigată de campioana en-tire cu scorul de 2-1.

Vezi mai jos cum arată top 10:

 1. Alessandro Bastoni – 39.8 puncte
 2. Jude Bellingham – 39.2 puncte
 3. Christian Eriksen – 38.8 puncte
 4. Nicolo Barella – 38.6 puncte
 5. Vitinha – 37.6 puncte
 6. Cody Gakpo – 37.2 puncte
 7. Unai Simon – 37.2 puncte
 8. Giorgi Kochorashvili – 36.6 puncte
 9. Martin Dúbravka – 36.4 puncte
 10. Giovanni Di Lorenzo – 36.2 puncte.   
ADVERTISEMENT

Discursul lui Stanciu după România – Ucraina 3-0, de la EURO 2024: „Vă prezint scuze! Accept, sunt cel mai slab număr 10 din istorie”

Nicușor Stanciu a fost desemnat omul meciului în partida cu Ucraina, partidă pe care România a câștigat-o cu scorul de 3-0 și care i-a asigurat în proporție de peste 70% calificarea în faza „optimilor” de finală la EURO 2024.

La conferința de presă de la finalul meciului, Stanciu a avut un discurs categoric: „Vă prezint scuze vouă, jurnaliștilor, dacă v-am jignit vreodată și le prezint scuzele și acelor două mii de suporteri care ne-au huiduit după două amicale.

Vă rog să rămâneți la critici, dar să nu depășiți o graniță! În ultimii doi ani au fost jigniți colegi de-ai mei. Accept, sunt cel mai slab număr 10 din istorie. Mi-am dorit să fiu în echipa națională.

Și eu, ca și voi am trecut prin multe ca să ajung aici. Vă rog, nu ne mai jigniți!”, a declarat Nicolae Stanciu, la conferința de presă.

 • 1,94 este cota MAXBET pentru pronosticul „PSF X” la meciul Belgia – România

ADVERTISEMENT