Sport

Nicolae Stanciu, revenire de senzație în Europa. Un club mare vrea să-l transfere după ce a câștigat titlul în China

Nicolae Stanciu a făcut un sezon excelent în China, iar acum negociază o revenire în forță în Europa. Un club de tradiție face eforturi pentru a-l transfera.
01.01.2023 | 17:34
Nicolae Stanciu revenire de senzatie in Europa Un club mare vrea sal transfere dupa ce a castigat titlul in China
Nicolae Stanciu a făcut un sezon excelent în China, iar acum negociază o revenire în forță în Europa. Un club de tradiție face eforturi pentru a-l transfera. Sursă foto: Instagram@nicolaestanciu_7
ADVERTISEMENT

Mijlocașul a devenit campion în China cu nou-promovata Wuhan Three Towns și a devenit primul fotbalist român care reușește această performanță în patru țări diferite.

Revenire de excepție pentru Nicolae Stanciu în Europa

Sezonul fantastic făcut în campionatul chinez, unde a marcat 10 goluri și a oferit 12 pase decisive, ar putea să-i aducă lui Nicolae Stanciu o revenire în forță într-un campionat puternic din Europa.

ADVERTISEMENT

Conform ajansspor.com, oficialii clubului Beșiktaș Istanbul sunt interesați de transferul lui Stanciu în această iarnă și au început negocierile cu Wuhan Three Towns, club cu care internaționalul român mai are contract până în decembrie 2024.

Bașkanii lui Beșiktaș sunt nemulțumiți de prestațiile avute de englezul Dele Alli și vor să-l trimită înapoi la Everton, dar nu înainte de a-i aduce antrenorului Șenol Guneș un înlocuitor pe măsură.

ADVERTISEMENT

Iar singura variantă luată în calcul este cea a lui Nicolae Stanciu. Singura condiție a turcilor este ca jucătorul să fie adus sub formă de împrumut pentru 6 luni, iar în cazul în care acesta va confirma așteptările să fie achiziționat definitiv.

Nicolae Stanciu, singurul fotbalist român campion în patru țări

Transferat la finalul lunii ianuarie 2022 de la Slavia Praga la Wuhan Three Towns pentru aproximativ 4 milioane de euro, Nicoae Stanciu a dat lovitura în tricoul nou-promovatei din China. Om de bază la Wuhan, el a avut o contribuție importantă în cucerirea titlului încă din primul sezon.

ADVERTISEMENT

Conform clauzelor din contract, dezvăluite în exclusivitate de FANATIK în momentul perfectării trasferului, gruparea chineză va trebui să mai achite încă 500.000 de euro după cucerirea titlului. Acesta era unul dintre bonusurile de performanță agreate de cele două părți, în timp ce salariul internaționalului român era stabilit la 2,5 milioane de euro pe sezon.

Odată cu acest trofeu, Nicolae Stanciu devine primul fotbalist român campion în patru țări diferite. Până la titlul cu Wuhan Three Towns, internaționalul român mai obținuse aceeași performanță în România cu FCSB (2015 și 2015), în Belgia cu Anderlecht (2017) și în Cehia cu Slavia Praga (2020 și 2021).

ADVERTISEMENT

Internaționalul român se află și pe lista de transferuri a celor de la CFR Cluj, iar patronul Neluțu Varga a dezvăluit că a ajuns deja la o înțelegere cu jucătorul, urmând să înceapă negocierile și cu gruparea chineză.

ADVERTISEMENT