Sport

Stanciu, prezentat în China: ”Sper să câștigăm campionatul”. Sfatul impresarei pentru fotbalist: ”Nu renunța la echipa națională, și așa suntem în cap!”

Nicolae Stanciu este protagonistul celui mai controversat transfer al iernii. Pleacă de la Slavia Praga pentru a se bate la retrogradare în China, dar va încasa un salariu imens. FANATIK a aflat toate detaliile mutării.
Stanciu prezentat in China Sper sa castigam campionatul Sfatul impresarei pentru fotbalist Nu renunta la echipa nationala si asa suntem in cap
ADVERTISEMENT
15-02-2022
13:54

Chinezii de la Wuhan au oficializat transferul lui Nicolae Stanciu

Gruparea chineză Wuhan Club a anunțat, oficial, achiziția internaționalului român Nicolae Stanciu: ”După negocieri amicale cu cehii de la Slavia Praga, jucătorul român a fost transferat oficial de Wuhan Three Towns Football Club”, au scris, azi, chinezii pe contul oficial de Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Wuhan Three Towns F.C. (@wuhanthreetownsfc)

 

”Experiența din China va fi ceva complet nou pentru mine, ce nu am mai trăit, dar merg acolo încrezător. Eu și familia mea vom avea o viață nouă.

Sper să avem succes și să câștigăm campionatul, dacă este posibil. Voi încerca să dau tot ce am mai bun, așa cum fac întotdeauna. Voi da totul pentru a cuceri trofee”, le-a transmis Nicolae Stanciu fanilor asiatici.

Campion în toate țările din Europa (n.r. – România, Belgia, Cehia) în care a evoluat, Nicolae Stanciu o lasă mai moale cu trofeele și vrea să câștige mai mulți bani. Play-makerul în vârstă de 28 de ani a mai jucat o dată într-o țară exotică, în 2019, la saudiții de la Al-Ahli.

La trei ani distanță de la acea experiență, internaționalul român surprinde cu un transfer la Wuhan FC, o echipă modestă din China, care luptă să supraviețuiască în play-out-ul pentru retrogradare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate toate detaliile transferului lui Stanciu la Wuhan, printre care și salariul colosal pe care îl va câștiga acesta în China, dar și clauzele din contract. Românul va semna un contract pe doi ani, care are și opțiunea de a fi prelungit cu încă un sezon.

Detaliile transferului lui Nicolae Stanciu la Wuhan. Devine, de departe, cel mai bine plătit fotbalist român al momentului

Din informațiile presei din Cehia, Slavia Praga va încasa 4 milioane de euro în schimbul lui Nicolae Stanciu. Asiaticii au planuri mari dacă se salvează în acest sezon de la retrogradare. Wuhan vrea să devină campioană și, dacă va reuși această performanță, va trebui să îi plătească Slaviei 500 de mii de euro în cazul în care obține titlul în China, cât timp românul este sub contract.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat salariul lui Nicolae Stanciu la Wuhan: 2,5 milioane de euro pe an, sumă la care se adaugă și alte bonusuri.

Mijlocașul naționalei devine, de departe, cel mai bine plătit fotbalist român al momentului. La mare distanță, la aproape jumătate din suma de pe contractul lui Stanciu, se află Radu Ștefan, cu 1,4 milioane de euro pe sezon și Ianis Hagi, cu un milion de lire sterline la Rangers. Căpitanul României, Vlad Chiricheș, este și mai jos, cu doar 800.000 de euro salariu la Sassuolo.

ADVERTISEMENT

Îi trebuie minim 22 de ore ca să ajungă de la Wuhan la București!

Cu 54 de selecții și 11 goluri sub tricolor, Nicolae Stanciu își periclitează masiv șansele să fie convocat la echipa națională, o dată cu transferul în SuperLiga chineză. Practic, pentru a ajunge de la Wuhan la o eventuală convocare la București, fotbalistul în vârstă de 28 de ani are de parcurs un drum de 7550 de kilometri. Cea mai ”rapidă” variantă este de 22 de ore, cu minim două escale. Una la Beijing și cealaltă la Istanbul sau Moscova. În aceste condiții, fotbalistul nu crede că va mai fi în vizorul selecționerului Edi Iordănescu.

Agentul lui Stanciu, Anamaria Prodan, a dezvăluit în exclusivitate pentru site-ul nostru ce sfat i-a dat lui Nicu, înainte ca acesta să plece în Asia.

ADVERTISEMENT

„I-am zis să nu renunțe la națională. Poate să joace pentru România și dacă este în China, o fac și alții care sunt în Arabia Saudită sau în alte țări.

Dacă ar renunța și Stanciu la națională ar fi o mare problemă pentru noi. Și așa suntem în cap”, a declarat Anamaria Prodan, în exclusivitate pentru FANATIK.

Cotat de transfermarkt.com la 7 milioane de euro, Nicolae Stanciu mai avea contract cu Slavia Praga până în vara lui 2023. Cehii sunt pe primul loc în campionat, cu 48 de puncte, unul mai mult decât Viktoria Plzen. În acest sezon, Stanciu a îmbrăcat de 27 de ori tricoul roș-albilor și a reușit șase goluri și opt pase decisive, în toate competițiile.

Cum și-a luat la revedere Stanciu de la fanii Slaviei Praga

În urmă cu câteva zile, Nicolae Stanciu a confirmat pe pagina oficială de Instagram despărțirea de campioana Cehiei. Românul a dezvăluit că dorința de a pleca nu a fost neapărat a lui, dar clubul are nevoie de bani în acest moment.

„Cu tristețe vă anunț că plec de la Slavia. Nu a fost decizia mea, clubul avea nevoie de finanțe, așa că am convenit că cel mai bun lucru ar fi să merg mai departe. Slavia va rămâne întotdeauna în inima mea. La revedere!”, a fost mesajul lui Stanciu pentru fanii Slaviei.

  • 5 titluri de campion are Nicolae Stanciu în CV, cu FCSB (2014, 2015), Anderlecht (2017) și Slavia Praga (2020 și 2021)
ADVERTISEMENT