Sport

Transfer neașteptat pentru Nicolae Stanciu. O lasă pe Slavia Praga pentru a se lupta la retrogradare în China

Aventura lui Nicolae Stanciu la Slavia Praga se încheie. Internaționalul român va evolua în China, iar gruparea cehă va încasa o sumă importantă de pe urma transferului.
27.01.2022 | 11:05
Transfer neasteptat pentru Nicolae Stanciu O lasa pe Slavia Praga pentru a se lupta la retrogradare in China
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a fost în vizorul mai multor cluburi importante din Europa, dar va evolua în China, anunță presa din Cehia.

Aceștia precizează că suma transferului va fi aproximativ egală cu cea plătită de Slavia Praga, în 2019, când l-a achiziționat de la Al Ahli.

ADVERTISEMENT

Cât achită echipa din China pentru transferul lui Nicolae Stanciu

Mijlocașul echipei naționale a avut o perioadă foarte bună la Slavia Praga, alături de care a cucerit două titluri de campion în Cehia și evoluții foarte bune în cupele europene.

De serviciile lui Nicolae Stanciu s-au interesat mai multe echipe din campionate importante ale Europei, dar de fiecare dată negocierile s-au blocat la suma de transfer.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la Indes.cz, de această dată oficialii Slaviei au acceptat oferta făcută de FC Wuhan, echipă ce luptă pentru evitarea retrogradării din prima ligă din China.

Mai mult, presa din Cehia dă ca sigură mutarea încă de la sfârșitul acestei săptămâni, dacă fotbalistul va trece vizita medicală. Aproximativ 4 milioane de euro va încasa Slavia Praga din această tranzacție.

ADVERTISEMENT

”Până acum, Slavia a refuzat să renunțe la Stanciu, dar acum e puțin probabil ca românul să fie păstrat. Rămân anumite formalități pentru transfer, iar jucătorul va trebui să efecuteze vizita medicală. Dacă nu există probleme neașteptate, va semna până în week-end”, a scris sursa citată.

Ce transferuri a ratat Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu este unul dintre liderii din teren, atât pentru echipa națională a României, cât și pentru Slavia Praga. Din acest motiv oficialii cehi au ținut de preț la precedentele încercări de transfer.

ADVERTISEMENT

FC Dallas, echipă ce activează în campionatul nord-american, l-a monitorizat în ultima perioadă pe mijlocașul de 28 de ani, iar mutarea părea iminentă la finalul anului trecut.

Stanciu a fost și pe radarul celor de la Galatasaray Istanbul, respectiv Trabzonspor, dar suma de tranfer oferită de turci, și cea solicitată de Slavia erau diametral opuse.

Ofertele turcilor nu depășeau 4 milioane de euro, în vreme ce Slavia Praga nu voia să renunțe la fotbalist pentru mai puțin de 8 milioane. Nicolae Stanciu este cotat la 7 milioane de euro, de site-urile de specialitate.

ADVERTISEMENT