Sport

Nicolae Stanciu, tot mai aproape de un transfer la Galatasaray! Ce rol a jucat Gică Hagi

Nicolae Stanciu a avut un sezon excepțional cu Slavia Praga, iar acum se pregătește de un transfer în Turcia, la Galatasaray.
09.07.2021 | 18:28
Nicolae Stanciu tot mai aproape de un transfer la Galatasaray Ce rol a jucat Gica Hagi
ADVERTISEMENT

Internaționalul român în vârstă de 28 de ani a reușit eventul în Cehia și a ajuns cu Slavia până în sferturile de finală ale Europa League.

Evoluțiile lui Nicolae Stanciu, în special cele reușite în Europa League, l-au făcut un jucător interesant pentru multe cluburi mari din Europa și ofertele nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Nicolae Stanciu la Galatasaray a intrat în linie dreaptă

După ce s-a vorbit de un interes al campioanei Scoției, Rangers, pe fir a intrat Galatasaray Istanbul, iar turcii s-au mișcat foarte repede și sunt aproape de transferul lui Nicolae Stanciu în această vară.

Presa din Turcia a scris că oficialii clubului Galatasaray au ajuns la un acord cu jucătorul, iar acum vor trebui să se înțeleagă și cu Slavia Praga, deși diferența dintre cerere și ofertă este destul de mare.

ADVERTISEMENT

Campioana Cehiei a anunțat că nu se va despărți de internaționalul român pentru o sumă mai micăî de 7,5 milioane de euro, dar turcii mizează pe faptul că Stanciu își dorește să vină la Galata și speră ca Slavia să accepte o propunere în jurul a 3,5 – 4 milioane de euro.

Hagi l-a convins pe Stanciu

Publicația Takvim Gazetesi scrie că pentru a-l convinge pe Nicolae Stanciu să vină în Turcia, conducătorii celor de la Galatasaray au apelat la Gică Hagi și acesta l-a sfătuit pe jucătorul de 28 de ani să semneze cu vicecampioana Turciei.

ADVERTISEMENT

”Galatasaray depune eforturi mari pentru a definitiva unul dintre transferurile importante, cel al lui Nicolae Stanciu. Galben-roșii s-au înțeles cu vedeta română la toate capitolele.

S-a aflat că conducerea a apelat și la legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, în încercarea de a materializa transferul. Se pare că această mișcare a jucat un rol important în convingerea lui Stanciu”, a notat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Stanciu, cel mai bun străin din Cehia

Nicolae Stanciu a fost declarat cel mai bun jucător străin din campionatul Cehiei în sezonul precedent, iar cota lui de piață este de șapte milioane de euro, dublu față de cât valora când a fost achiziționat de Slavia Praga de la Al Ahli.

De când a fost achiziționat de Slavia Praga, internaționalul român a câștigat două titluri în Fortuna Liga, iar în ultimul sezon a înscris 16 goluri și a oferit nouăpase decisive în 45 de meciuri oficiale.

De-a lungul carierei, Nicuşor Stanciu a jucat pentru Unirea Alba Iulia, FC Vaslui, FCSB, Anderlecht Bruxelles , Sparta Praga, Al Ahli şi Slavia Praga. Pentru echipa naţională a României, fotbalistul a bifat 44 de selecţii şi a marcat 10 goluri.

ADVERTISEMENT