Fotbal intern

Nicolae Stanciu, tranșant înaintea meciului cu Spania: „Trebuie să facem o schimbare. Dacă nu vom munci în echipă, nu ne calificăm nici din Liga Națiunilor”

17.11.2019 | 19:21
Nicolae Stanciu transant inaintea meciului cu Spania Trebuie sa facem o schimbare Daca nu vom munci in echipa nu ne calificam nici din Liga Natiunilor
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a participat la conferința de presă premergătoare meciului echipei naționale cu Spania, ultimul din această campanie. Deși calificarea directă a fost ratată, mijlocașul ofensiv declară că duelul de pe „Wanda Metropolitano” contează pentru imaginea „tricolorilor”, lăsată la meciul cu Suedia. Stanciu consideră că forța grupului ar putea aduce calificarea prin Liga Națiunilor, nu o individualitate.


  • (P)  Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 20,00 este cota pentru “2” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Forța grupului poate aduce calificarea la EURO

Nicolae Stanciu declară că munca depusă în teren putea aduce României rezultatul dorit cu Suedia, dând exemplul meciului făcut de Slavia Praga cu Barcelona pe „Camp Nou”, iar forța grupului i-ar putea duce pe „tricolori” la EURO după barajul din Liga Națiunilor.

Cred că ceea ce trebuie să facem noi, poporul român, este o schimbare. Am văzut cu Slavia, am alergat 15 km mai mult decât Barcelona în Ligă. Dacă vrem să ne calificăm și nu înțelegem că in primul rand primează echipa și nu interesele personale, normal că vine Suedia și ne bate. Așa a fost cu Suedia, pentru a-i învinge, trebuia să alergăm mai mult decât ei.

ADVERTISEMENT

Dacă nu facem asta, nu avem nicio șansă. Ne întrebați cine face diferența la națională. Unul zice Stanciu, unul zice Hagi, altul Budescu, altul Mitriță, că Mitriță ia mingea și driblează, că trebuie să facă ceva special. Nu trebuie nimeni să facă ceva special. Fotbalul nu e un sport individual, contează să muncim în echipă. Dacă nu vom face asta nu ne calificăm nici din Liga Națiunilor”, a declarat Nicolae Stanciu la conferința de presă de la Madrid.

Rezultatul din Spania contează pentru imagine

Nicolae Stanciu declară că, deși calificarea directă s-a pierdut cu o rundă înainte de final, meciul cu Spania este important pentru imaginea lăsată de „tricolori” fanilor, duelul de pe „Wanda Metropolitano” fiind ultimul la nivel de echipă națională. De asemenea, mijlocașul ofensiv de la Slavia Praga declară că ar dori ca selecționerul Cosmin Contra să rămână și după meciul de la Madrid.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, meciul contează foarte mult, este important să terminăm anul la națională cu un rezultat pozitiv, pentru că nu ne vom mai vedea până în luna martie. Trebuie să ne îmbunătățim imaginea pe care am lăsat-o după meciul cu Suedia. Am fost în urna a patra, plecam cu șansa a patra. Ne-am luptat pe tot parcursul preliminariilor pentru a ajunge la un meci precum cel cu Suedia, decisiv.

Ne-am câștigat locul pentru Liga Națiunilor, nu ni l-a dat nimeni, și vom merge acolo să ne calificăm. Mi-aș dori ca dânsul să rămână. Nu știu cum il putem ajuta decat să batem pe Spania. Va fi greu. Noi sperăm ca dansul sa ramana alături de noi și să ne calificăm”, încheie Stanciu.

ADVERTISEMENT