Sport

Transferul lui Nicolae Stanciu de la Slavia Praga se conturează. Ce echipă l-a trecut pe lista de achiziții pe internaționalul român

Nicolae Stanciu ar putea să o părăsească pe Slavia Praga. Fotbalistul român a stârnit interesul unei echipe de peste ocean, campionat în care s-ar putea duela cu un alt internațional ”tricolor”.
28.12.2021 | 17:53
Transferul lui Nicolae Stanciu de la Slavia Praga se contureaza Ce echipa la trecut pe lista de achizitii pe internationalul roman
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu se simte perfect la Salvia Praga. A cucerit două titluri consecutive și se pregătește să ridice trofeul de campion pentru a treia oară.

Asta, dacă nu cumva, în această iarnă, fotbalistul de 28 de ani va accepta o nouă provocare. Mijlocașul Slaviei Praga și al echipei naționale a României este pe radarul unui club din MLS, unde evoluează și Alexandru Mățan.

ADVERTISEMENT

Interes surprinzător pentru Nicolae Stanciu

Presa din Cehia notează, citând surse din interiorul campioanei Slavia Praga, că internaționalul român Nicolae Stanciu este monitorizat de gruparea FC Dallas, din campionatul nord-american de fotbal.

Cotat la 7 milioane de euro, mijlocașul român ar putea face obiectul unui transfer în perioada imediat următoare, în condițiile în care în Major League Soccer (campionatul Statelor Unite – n.r.) sezonul se desfășoară pe sistemul primăvară-toamnă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că americanii vor trebui să ajungă cât mai repede la un acord cu oficialii clubului ceh și cu impresara fotbalistului.

Cel mai dificil obstacol în realizarea mutării este suma pe care reprezentanții Slaviei Praga o cer în schimbul fotbalistului care mai are contract cu campioana Cehiei până în iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Slavia l-a achiziționat pe Nicolae Stanciu, în 2019, de la Al Ahli, în schimbul a 4 milioane de euro și ar dori să obțină dublu în cazul unui transfer.

În această vară, Nicolae Stanciu a fost dorit de Galatasaray

Nicolae Stanciu este unul dintre fotbaliștii atractivi pentru orice club. Înzestrat cu o tehnică excelentă, fotbalistul s-a remarcat de-a lungul timpului prin golurile marcate în urma unor execuții spectaculoase.

ADVERTISEMENT

În această vară, presa din Cehia nota că mijlocașul de 28 de ani este pe radarul celor de la Galatasaray Istanbul. Între oficialii celor două cluburi chiar ar fi avut loc o serie de discuții, dar transferul a căzut din cauza sumei solicitate de cehi.

Reprezentanții Slaviei Praga nu au vrut cu nici un chip să renunțe la Stanciu pentru mai puțin de 8 milioane de euro, în vreme ce turcii nu erau dispuși să plătească mai mult de 4 milioane de euro.

În cele două sezoane și jumătate petrecute la Slavia Praga, Nicolae Stanciu a bifat 77 de meciuri (numai în campionat) și a marcat 17 goluri. În toate competițiile Stanciu a ajuns la 110 meciuri și 26 de goluri pentru Slavia Praga.

ADVERTISEMENT