Fotbal international

Nicolae Stanciu, vedetă în presa italiană înainte de Inter Milano – Slavia Praga! ”Românul ne-a speriat deja în 2012”

17.09.2019 | 16:07
Nicolae Stanciu vedeta in presa italiana inainte de Inter Milano  Slavia Praga Romanul nea speriat deja in 2012

Mijlocașul român Nicolae Stanciu este vedetă în presa italiană înainte de meciul Inter Milano – Slavia Praga, din prima etapă a fazei grupelor Champions League. Campioana Cehiei, ajunsă pentru a doua oară în această fază a competiției, a avut parte de o tragere la sorți infernală, pe lângă trupa lui Antonio Conte din Grupa F mai făcând parte FC Barcelona și Borussia Dortmund.

Nicolae Stanciu, vedetă în presa italiană înainte de Inter Milano – Slavia Praga: ”A înnebunit apărarea lui Stramaccioni”

Presa italiană acordă spații largi întâlnirii Inter Milano – Slavia Praga, iar vedeta cehilor este considerat Nicolae Stanciu, jucător cu experiență internațională. ”Atenție Inter! Aerul european îi face bine lui Nicolae Stanciu, vedeta română a celor de la Slavia Praga, împotriva cărora Antonio Conte revine în Champions League. Românul ne-a speriat deja în 2012”, a scris cotidianul Gazzetta dello Sport.

”Mijlocașul de 26 de ani din Alba Iulia a jucat deja 52 de meciuri în Champions League și Europa League, reușind 12 goluri și cinci pase decisive. Meciul de care ne amintim cel mai mult a avut loc chiar pe Meazza, la 30 august 2012, în play-off-ul Europa League, atunci când Inter a întâlnit FC Vaslui. În prima jumătate de oră, Stanciu a înnebunit apărarea lui Stramaccioni și a transformat un penalty”, au mai notat italienii.

Nicolae Stanciu la sosirea delegației Slavia Praga la Milano

”Stanciu amintește puțin de Gheorghe Hagi”

Sursa citată notează că tehnicianul Andrea Stramaccioni a fost extrem de încântat de calitățile românului și în vara lui 2018 l-a adus alături de el la Sparta Praga. De asemenea, italienii notează că Anderlecht a plătit cea mai mare sumă de transfer din istorie pentru a-l aduce pe Stanciu de la FCSB. Apoi, ei mai scriu că românul nu s-a acomodat în Arabia Saudită și a revenit în Europa la Slavia.

”Din punct de vedere tehnic, Stanciu se încadrează în marea tradiție a mijlocașilor români, tehnici și fanteziști. Amintește puțin de Gheorghe Hagi, chiar și la fizic cu cei doar 1,69 metri. Este foarte rapid și știe să găsească defectele apărărilor. Însă, specialitatea sa o reprezintă loviturile libere. Cele directe, cu dreptul, peste zid, dar și cele indirecte când centrează perfect în mijlocul careului”, au mai scris jurnaliștii italieni.

Slavia Praga a eliminat CFR Cluj în play-off-ul Champions League. Campioana Cehiei debutează în faza grupelor cu un meci în deplasare cu Inter Milano, marți, de la ora 19:55, partida fiind transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Nicolae Stanciu va avea o misiune infernală în fața trupei lui Antonio Conte, mai ales că cei trei fundași ai italienilor, Milan Skriniar, Diego Godin și Stefan de Vrij, sunt cotați la peste 100 de milioane de euro.