Fotbal intern

Nicolas Gorobsov, argentinianul cu sânge basarabean de la FC Voluntari: “Bunicul a emigrat în Argentina după cel de-Al Doilea Război Mondial”

15.12.2019 | 10:54
Nicolas Gorobsov argentinianul cu sange basarabean de la FC Voluntari Bunicul a emigrat in Argentina dupa cel deAl Doilea Razboi Mondial
Nicolas Gorobsov, argentinianul cu sânge basarabean de la FC Voluntari (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Nicolas Gorobsov este unul dintre jucătorii importanţi de la FC Voluntari, însă puţini sunt cei care ştiu că mijlocaşul central de 30 de ani are sânge basarabean. Bunicul fotbalistului împrumutat de la Concordia Chiajna a emigrat din Basarabia după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial şi s-a stabilit în Argentina.

Povestea lui Nicolas Gorobsov, argentinianul cu sânge basarabean de la FC Voluntari

Născut în San Pedro, Nicolas Gorobsov a făcut primii paşi în fotbal în Italia, ţară în care părinţii lui s-au mutat pe vremea când fotbalistul era copil. Argentinianul a jucat pentru Vicenza între 2007 şi 2009, ca mai apoi să se transfere la Torino, moment în care jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport au încercat să-i afle povestea.

ADVERTISEMENT

“Bunicul meu a emigrat din Moldova în Argentina după cel de-Al Doilea Război Mondial. Familia lui o ducea greu, locuiau într-o suburbie a capitalei Buenos Aires”, şi-a început povestea Nicolas Gorobsov, mijlocaşul lui FC Voluntari.

S-a luptat la titlu cu ASA Târgu Mureş şi a câştigat Supercupa României

În 2011, Nicolas Gorobsov a fost împrumutat de Torino la Poli Timişoara, unde a mai jucat şi în sezonul 2013-2014. După ce şi-a reziliat contractul cu formaţia italiană, mijlocaşul argentinian a ajuns la ASA Târgu Mureş, echipă care s-a bătut la titlu cu FCSB în stagiunea 2014-2015 şi alături de care a câştigat Supercupa României.

ADVERTISEMENT

După două experienţe în afara României, la Hapoel Tel Aviv şi Miami United, Nicolas Gorobsov a semnat cu Concordia Chiajna, iar în actualul sezon a fost împrumutat la FC Voluntari. În prezent este evaluat la 500.000 de euro pe site-ul transfermarkt.com.

În 2013 îşi dorea să joace pentru naţionala Moldovei

În a doua perioadă petrecută la Poli Timişoara, Nicolas Gorobsov a cochetat cu gândul să joace pentru echipa naţională a Moldovei. Mijlocaşul central anunţa că este pregătit să-şi ia cetăţenia şi că-şi doreşte să evolueze cât mai repede pentru selecţionata antrenată pe atunci de Ion Caras.

ADVERTISEMENT

“Am vorbit cu cineva de la federaţie şi am zis că vreau să joc pentru Moldova. Acum trebuie să discutăm cum facem actele. Dacă totul va merge bine am zis că am să joc pentru naţională”, spunea Nicolas Gorobsov.

Tatăl lui Nicolas Gorobsov a jucat în prima ligă din Argentina

Daniel Gorobsov, tatăl fotbalistului de la FC Voluntari, a jucat pentru Racing Avellaneda, formaţie din prima ligă a Argentinei, iar pe finalul carierei a ajuns în Chile. Cu toate acestea, familia Gorobsov a trebuit să se mute în Italia din cauza crizei economice de la mijlocul anilor ’90.

ADVERTISEMENT

“Ca să scape de sărăcie, tatăl meu, Daniel, a decis să se ocupe serios de fotbal. Și a reușit. A jucat 6 ani în prima divizie argentiniană, la Racing Avellaneda. Era fundaș central. Când a început criza financiară în Argentina, ne-am mutat cu traiul în Italia, la Veneto”, a mai precizat Gorobsov.

ADVERTISEMENT
Tags: