Fotbal intern

Nicolas Popescu, primul trofeu cu Viitorul U17! Decizie drastică luată de tatăl său

26.05.2019 | 16:14
Nicolas Popescu primul trofeu cu Viitorul U17 Decizie drastica luata de tatal sau

Fiul fostului mare internațional Gheorghe Popescu, Nicolas Popescu, a câștigat primul trofeu cu Viitorul U17, constănțenii impunându-se cu scorul de 4-1 în fața formației LPS Banatul Timișoara, în finala Ligii Elitelor. Acesta este al doilea titlu câștigat de Viitorul în acest weekend, după ce formația de seniori s-a impus în finala Cupei României în fața Astrei Giurgiu, cu scorul de 2-1 după prelungiri.

Nicolas Popescu, primul trofeu cu Viitorul U17: ”Vreau să-l depășesc pe tata”

În vârstă de 16 ani, Nicolas Popescu, care în iarnă a fost în cantonament cu echipa de seniori, a fost introdus pe teren de antrenorul Constantin Fălina în minutul 66 și și-a trecut în palmares primul său trofeu cu Viitorul U17. ”Sunt fericit, e primul meu titlu. Știu că tata are multe trofee, dar vreau să-l depășesc. Înainte de meci, tata mi-a zis să joc fără emoții, iar după m-a felicitat și simt că e mândru de mine”, a declarat la finalul meciului fiul lui Gică Popescu pentru gsp.ro.

La finala disputată la Centrul Național Buftea a fost prezent și Gheorghe Popescu, care s-a arătat extrem de mândru de fiul său: ”Înainte de finală i-am zis să se bucure de joc, nu oricând evoluezi într-o asemenea partidă. Mi-a plăcut cum a intrat în meci, e un copil, nu vreau să-l laud, dar e foarte bun, are calități. E la început de drum și sper s-o țină tot așa. Văzându-l, mi-am adus aminte de primul meu titlu, câștigat cu tineret-speranțe la Craiova, la 17 ani. Nicolas nu poate juca finala Cupei la U17, care se va juca vineri, tot între Viitorul și LPS Banatul, pentru că are examene la școală și pentru mine e foarte important să învețe”.

Nicolas Popescu în timpul finalei Ligii Elitelor U17
Nicolas Popescu în timpul finalei Ligii Elitelor U17

Gică Popescu va fi președintele clubului FC Viitorul

Cel mai bun jucător al finalei Ligii Elitelor a fost desemnat atacantul de la Viitorul, Louis Munteanu, component al naționalei U17 a României, autorul a două goluri. Acesta a fost premiat de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, iar la festivitatea de premiere a fost prezent și președintele de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu. În finala mică a competiției, FCSB a fost învinsă la loviturile de departajare, scor 4-5, de formația AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Chiar înaintea finalei de seniori a Cupei României, FANATIK a anunțat că Gică Hagi a reușit să-l convingă pe cumnatul și prietenul său Gică Popescu să i se alăture âîn proiectul de la FC Viitorul, ”Baciul” urmând să devină din această vară președintele clubului. După câștigarea trofeului, ”Regele” a confirmat informația și a anunțat că din sezonul viitor Popescu va fi șeful său.