Sporturi

Nicolas Portal, directorul sportiv al echipei cicliste Ineos, a murit la 40 de ani! A fost omul din spatele lui Chris Froome

04.03.2020 | 17:20
Nicolas Portal directorul sportiv al echipei cicliste Ineos a murit la 40 de ani A fost omul din spatele lui Chris Froome
ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al echipei cicliste Ineos, Nicolas Portal, a murit la vârsta de 40 de ani la casa sa din Andorra din cauza unui infarct.

Nicolas Portal, directorul sportiv al echipei cicliste Ineos, a murit la 40 de ani

Echipa Ineos, fostă Sky, a dat publicității un comunicat după moartea lui Nicolas Portal, omul care a stat în spatele succeselor reușite de Bradley Wiggins, Chris Froome, Geraint Thomas și Egan Bernal în Turul Franței.

ADVERTISEMENT

”Cu mare tristețe anunțăm decesul mult iubitului nostru coechipier, coleg și prieten Nico Portal. El a murit la casa sa din Andorra. Cu toții sunte, îndurerați de această veste groaznică”, se arată în comunicat.

”A trăit mereu viața la maxim”

”Am solicita tuturor să respecte intimitatea familiei în acest moment dificil. RIP Nico – spiritul tău va fi întotdeauna cu noi pe drum și vei fi pentru totdeauna în inimile noastre”, se mai scrie în comunicatul Ineos.

ADVERTISEMENT

”Gândurile mele se îndreaptă acum către soția și copiii lui Nico. El a fost cel mai amabil, cel mai fericit tip pe care l-am cunoscut și a trăit mereu viața la maxim. Odihnește-te în pace Nico”, a fost mesajul postat de Chris Froome pe contul de Twitter.

”Era prea tânăr pentru a fi luat dintre noi”

”Nu pot să-mi imaginez așa ceva, este prea trist. Nico a fost atât de talentat, cald, autentic și mereu acolo cân am avut nevoie de el. Și-a pus mere familia pe primul loc. Era prea tânăr pentru a fi luat dintre noi. Nico, nu te voi uita niciodată, ai fost unul dintre cei mai buni”, a scris și Thomas.

ADVERTISEMENT

Nicolas Portal a concurat de șase ori ca ciclist în Turul Franței, cea mai bună clasare a sa fiind locul 57 în 2007. Cel mai important succes al său a fost câștigarea unei etape în Criterium du Dauphine Libere în 2004. Francezul s-a retras din activitate în 2010, după ce a fost diagnosticat cu bătăi neregulate ale inimii.

Portal era căsătorit și avea doi copii

După retragere, Nicolas Portal a fost cooptat în echipa Sky, devenită între timp Ineos, și în scurt timp a ajuns director sportiv. El a fost omul care a stat în spetele victoriilor obținute în Turul Franței de Bradley Wiggins (2012), Chris Froome (2013, 2015, 2016 și 2017), Geraint Thomas (2018) și Egan Bernal (2019).

ADVERTISEMENT

Nicolas Portal era căsătorit și avea doi copii. Lumea ciclismului a reacționat imediat la moartea tânărului director sportiv de la Ineos și au umplut rețelele de socializare cu mesaje de susținere pentru familia sa.

ADVERTISEMENT