Sport

Nicolo Napoli a adus-o pe FCU Craiova 1948 la un punct de play-off după 1-0 cu FC Botoșani. Ce mesaj le-a transmis jucătorilor săi

FC U Craiova 1948 a câștigat cu Botoșani, scor 1-0 în etapa 29 din SuperLiga. Nicolo Napoli se gândește la rejucarea duelului cu Sepsi.
04.03.2023 | 20:44
Nicolo Napoli a aduso pe FCU Craiova 1948 la un punct de playoff dupa 10 cu FC Botosani Ce mesaj lea transmis jucatorilor sai
Nicolo Napoli se gândește la rejucarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 s-a apropiat la un singur punct de Sepsi, aflată pe locul șase, ultimul care duce în play-off. Echipa pregătită de Nicolo Napoli a câștigat la limită, scor 1-0 cu FC Botoșani, însă Nicolo Napoli se gândește la rejucarea meciului cu Sepsi, decis la „masa verde”, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni la Sf. Gheorghe.

Nicolo Napoli speră că meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 să se rejoace

Nicolo Napoli a fost mulțumit de evoluția echipei sale în meciul de pe teren propriu cu FC Botoșani și a precizat că meciul cu Hermannstadt, ultimul din sezonul regulat, va fi foarte dificil. Antrenorul italian speră ca meciul Sepsi – FC U Craiova 1948, câștigat de covăsneni la „masa verde”, să se rejoace.

ADVERTISEMENT

”A fost un meci bun. Am jucat foarte bine, un meci de luptă în unele momente. Echipa ascultă și face rezultate. Am avut patru jucători accidentați. Sperăm să-i recuperăm pentru meciul cu Hermannstadt. E un meci dificil. Cine a intrat în teren a făcut treabă.

Eu sper să se rejoace meciul cu Sepsi. Încercăm la meciul cu Hermannstadt să luăm cele trei puncte. Vrem să repetăm meciul cu Botoșani. Cheia partidei de azi a fost că băieții au jucat bine tactic. A fost un meci deschis.

ADVERTISEMENT

Important e că avem trei puncte în plus în clasament. Avem două zile de pauză acum, avem recuperare. Cred că o să facem un meci bun la Hermannstadt”, a declarat Nicolo Napoli, la finalul partidei. Comisia de Recurs a amânat verdictul pentru marți, 7 martie. În cazul în care decizia va fi menținută, FC U Craiova 1948 va merge la TAS.

FC U Craiova 1948 s-a apropiat la un singur punct de Sepsi

Grație victoriei cu FC Botoșani, scor 1-0 pe teren propriu, FC U Craiova 1948 a acumulat 40 de puncte, cu unul mai puțin decât Sepsi, care are un meci în minus. Echipa lui Cristiano Bergodi joacă împotriva celor de la CFR Cluj, luni, ora 20:30 în meciul care închide penultima etapă din SuperLigă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care decizia venită de la Comisia de Recurs nu-i va fi favorabilă lui Sepsi echipa covăsneană va pierde cele trei puncte și va coborî la două lungimi sub FC U Craiova 1948 în funcție de rezultatul din meciul cu CFR Cluj. Primul criteriu de departajare în cazul în care cele două formații termină la egalitate de puncte este rezultatul în meciurile directe.

Sepsi are avantaj din acest punct de vedere, datorită meciului câștigat, scor 3-0 la „masa verde”. În tur, FC U Craiova 1948 s-a impus la limită, scor 1-0. Chiar și așa FC U Craiova 1948 păstrează șanse la calificare, dar va trebui să stea la mâna rezultatelor. Oltenii au nevoie de victorie cu Hermannstadt și ca Sepsi să obțină maxim un punct din meciurile cu CFR Cluj și FCSB.

ADVERTISEMENT

Calculele pentru play-off între Sepsi și FC U Craiova 1948

O victorie sau două egaluri înseamnă calificarea în play-off pentru Sepsi, însă echipa finanțată de Laszlo Dioszegi are două meciuri de foc cu CFR Cluj și FCSB în ultimele două etape. Calculele se schimbă dacă vorbim despre rejucarea meciului Sepsi – FC U Craiova 1948, însă decizia va fi dezvăluită abia marți, astfel meciul direct se va disputa anterior ultimei etape.

În cazul în care FC U Craiova 1948 câștigă cu Hermannstadt, iar Sepsi câștiga maxim un punct în meciurile cu CFR Cluj și FCSB, decizia Comisiei de Recurs nu va mai conta, iar oltenii se vor califica în play-off. De cealaltă parte, dacă Sepsi câștigă cu CFR Cluj și FCSB, iar FC U Craiova suferă un eșec cu Hermannstadt, echipa lui Bergodi va merge în play-off la o distanță de patru puncte de olteni.

În cazul în care cele două echipe vor înregistra alte rezultate, calificarea se va decide în funcție de meciul direct de la Sf. Gheorghe. FC U Craiova 1948 a avut un an excepțional, în care a pierdut un singur meci, cel de la „masa verde” cu Sepsi. În rest, echipa antrenată de Nicolo Napoli a câștigat cinci meciuri și a remizat de două ori.

ADVERTISEMENT