Sport

Nicolo Napoli, salvatorul lui FC U Craiova 1948. Cifrele cu care italianul i-a adus pe oltenii lui Mititelu pe linia de plutire

Revenit în iarna acestui an la FC U Craiova 1948, Nicolo Napoli trece printr-o perioadă bună pe banca tehnică a formației din Bănie, în Casa Pariurilor Liga 1.
03.03.2022 | 10:36
Nicolo Napoli salvatorul lui FC U Craiova 1948 Cifrele cu care italianul ia adus pe oltenii lui Mititelu pe linia de plutire
Cifrele lui Nicolo Napoli pe banca tehnică a Craiovei cu mult peste cele ale lui Adrian Mutu sursă: inquam photos
ADVERTISEMENT

Adus într-o perioadă dificilă pentru FC U Craiova 1948, Nicolo Napoli a reușit să schimbe fața echipei. Cu antrenorul italian pe banca tehnică a echipei, juveții și-au îmbunătățit semnificativ stilul de joc și au reușit să avanseze în clasamentul campionatului.

Nicolo Napoli o aduce pe FC U Craiova 1948 pe linia de plutire

Al cincilea antrenor al formației finanțate de familia Mititelu în acest sezon, Napoli are rezultate mult mai bune față de predecesorii săi. Înaintea venirii sale la FC U Craiova 1948, oltenii au renunțat pe rând la serviciile lui Adrian Mutu, Flavius Stoican, Eugen Trică și Dan Vasilică.

ADVERTISEMENT

Deși, venirea sa a fost contestată de suporterii oltenilor, Nicolo Napoli le-a închis gura contestatarilor cu ultimele meciuri ale echipei. Întors pentru al optulea mandat la formația din Bănie, tehnicianul de 60 de ani are parte de rezultate impresionante la Craiova.

Chiar dacă Napoli este antrenorul lui FC U Craiova de doar opt etape, punctele obținute de echipă sub conducerea sa sunt peste ale oricărui antrenor de până acum. În meciurile disputate în acest an, juveții au reușit să strângă 14 puncte, cu Nicolo Napoli.

ADVERTISEMENT

Clubul din Craiova nu a avut o asemenea serie nici cu fostul selecționer al naționalei U21 a României. Numit antrenor al echipei de la începutul sezonului actual, Adrian Mutu nu s-a bucurat de multe rezultate pozitive în perioada petrecută la FC U Craiova 1948.

În primele opt meciuri în Casa Pariurilor Liga 1, alb-albaștrii au câștigat doar opt puncte. Pentru „briliant” experiența sa în Oltenia avea să se încheie peste trei etape. În ultimele trei runde de campionat, echipa antrenată de Mutu obținea doar un singur punct în campionat, într-un meci cu FC Botoșani, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Defensiva lui FC U Craiova 1948 din perioada lui Mutu, peste cea a lui Nicolo Napoli

Singurul compartiment în care FC U Craiova 1948 avea cifre mai bune în perioada lui Mutu este defensiva. În ciuda faptului că, antrenorul italian este cunoscut pentru organizarea tactică a jucătorilor în teren, apărarea oltenilor suferă în acest moment. Oltenii au încasat 11 goluri în cele opt partide, din 2022. De partea cealaltă, echipa antrenată de Adrian Mutu primea cu două goluri mai puține în primele opt etape ale campionatului, nouă.

Din punct de vedere al ofensivei, cifrele juveților sub comanda lui Nicolo Napoli sunt semnificativ mai mari decât cele ale lui Adrian Mutu. În primele opt meciuri ale lui Mutu la FC U Craiova 1948, echipa reușea să înscrie doar de șapte ori în fața adversarilor săi.

ADVERTISEMENT

Cu aceeași jucători în a doua parte a sezonului, Napoli a făcut din alb-albaștrii o adevărată putere ofensivă. Elevii italianului din atacul formației oltene au înscris de 15 ori în campionat, de la reluarea jocurilor în Casa Pariurilor Liga 1. Doar în ultima etapa din campionat, oltenii au înscris trei goluri, într-un meci cu Rapid București, scor 3-2.

  • 8 goluri are Cladiu Bălan, golgheterul lui FC U Craiova 1948
  • 30 de goluri a înscris trupa lui Nicolo Napoli
  • 33 este numărul golurilor primite în acest sezon
  • 11 este locul pe care îl ocupă în campionat FC U Craiova 1948
  • 33 de puncte au în acest moment oltenii
ADVERTISEMENT