Sport

Nicolo Napoli, demis pentru a noua oară de FC U Craiova. Adrian Mititelu a anunțat noul antrenor. Reacția tehnicianului italian. Exclusiv

FC U Craiova a decis să-l demită pe Nicolo Napoli pentru a noua oară, iar patronul Adrian Mititelu a anunțat deja numele viitorului antrenor.
16.05.2023 | 16:32
Nicolo Napoli demis pentru a noua oara de FC U Craiova Adrian Mititelu a anuntat noul antrenor Reactia tehnicianului italian Exclusiv
FC U Craiova a decis să-l demită pe Nicolo Napoli pentru a noua oară, iar patronul Adrian Mititelu a anunțat deja numele viitorului antrenor. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian plătește pentru faptul că oltenii au ratat calificarea în play-off-ul din SuperLiga, deși formația păstrează în continuare șanse de a ajunge în cupele europene, fiind calificată la baraj.

FC U Craiova l-a demis din nou pe Nicolo Napoli

Mai exact nu este o demitere, ci patronul FC U Craiova, Adrian Mititelu, a decis să nu-i prelungească lui Nicolo Napoli contractul scandent în vară. Italianul va mai rămâne pe banca oltenilor până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Oficialul grupării din Bănie a dezvăluit faptul că echipa va fi preluată din vară de portughezul Joao Janeiro, care va avea un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul din partea clubului.

”Pentru a clarifica lucrurile: 1. Contractul între club și Nicolo Napoli înceteaza pe data de 30 iunie și nu va mai prelungit. 2. Pentru sezonul viitor noul antrenor principal al echipei va fi portughezul JOAO JANEIRO, în baza unui contract încheiat recent, pentru o perioada de 1 an cu opțiune pentru încă 1 an din partea clubului”, se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Nicolo Napoli a evitat să discute pe tema faptului că nu va mai rămâne la FC U Craiova. ”Nu știu (n.r. – dacă Adrian Mititelu a anunțat un nou antrenor). Vedem, mai avem un meci foarte dificil și după vedem ce se întâmplă. Normal, mandatul a început bine și cred că se va termina cu bine”, a declarat italianul, pentru FANATIK.

Suporterii, nemulțumiți de îndepărtarea lui Napoli

Decizia lui Adrian Mititelu de a nu continua cu Nicolo Napoli nu a fost primită prea bine de fani, mai ales că între facțiunea dură a ultrașilor din Bănie și patron există un conflict deschis.

ADVERTISEMENT

”Ce nu v-a convenit la Nicolo Napoli? Cu lotul avut la dispoziție a obținut mai mult decât suficient…” sau ”O să vă rugați iar la anu’ să vă salveze de la retrogradare, așa ați făcut și în vară. L-ați lăsat să plece și l-ați adus pe Croitoru în condițiile în care echipa juca un fotbal frumos cu Napoli”, au scris suporterii pe pagina de Facebook a patronului.

”Peste 10 etape îl aduceți înapoi”, ”Nea Adi de afară se vede că Napoli e antrenor și chiar oltean”, ”După 6-7 etape revine Napoli!!” sau ”Cum o să mai pregătească Napoli meciurile viitoare, cu tot cu baraj, după anunțul ăsta?”, sunt alte comentarii ale fanilor.

ADVERTISEMENT

Cine e Joao Janeiro

Portughezul Joao Janeiro, în vârstă de 41 de ani, a antrenat ultima oară pe Debrecen, locul 4 în prima ligă din Ungaria. El a stat doar două luni pe banca formației maghiare, între 1 iulie și 31 august 2022.

Lusitanul și-a început cariera de antrenor ca secund la Belenenses, pentru ca apoi să ajungă analist șef la Estoril Praia. A urmat o perioadă ca secund la Loures, principal la Cova Piedade B și din nou secund la 1º Dezembro.

Începând din mai 2018 s-a axat pe funcția de antrenor principal și a activat rând pe rând la Roughnecks FC, Szeged, Kisvarda, Dunajska Streda și Debrecen. În ultimul an a stat pe bară fără contract.

ADVERTISEMENT